Замість реальних справ, вона намагається заповнити інформаційну пустоту повітряними тривогами. Мешканець Піщанської ОТГ і громадський активіст Вячеслав Горобець прокоментував роботу місцевої влади та розповів, що насправді, турбує посадовців.

Ті хто підписані на Новини Піщанської ОТГ, напевно бачать як наша влада неймовірними зусиллями намагається створили видимість роботи. На цій сторінці регулярно з’являються звернення голови Тищенко, які для нього пише Падашуля, чи хтось там…

Мене чесно кажучи вже тривалий час нудить від цієї показухи і після чергового  пустопорожнього допису я вже не стримався та вирішив прокоментувати – наскільки це можливо коментувати пустоту.

Я зачитаю це, щоб ви знали як вони бачать свою місію під час війни та розповім як повинна виглядати справжня робота місцевого самоврядування.

Падашуля від імені сільського голови Тищенко пише:

“Ніч і ранок нового дня, 10 травня, були неспокійними через повідомлення про повітряну тривогу. Наразі ситуація контрольована, надзвичайних подій не зафіксовано. Робочий тиждень продовжується.”

що ми дізнались з цього? Ніхера. Всі хто хотів, підписались на канали і повідомлення про повітряну тривогу та першоджерела з новинами нашого регіону. Навіщо констатувати очевидне?

Незважаючи на те, що унаслідок війни зараз втрачено звичний життєвий порядок та устрій, ми спільно з вами, шановні земляки,  намагаємось робити все належно.”

Пустота. Що саме для покращення нашого життя, в який спосіб та скільки на це витрачається коштів. Військовий час потребує щоденних, щотижневих звітів, а не демагогії. Особливо про кошти. Не для кого не секрет, що зараз економіка України живе в борг. Підприємства закрились. ВВП впав на половину. Зникла робота. Я б хотів щоб голова Тищенко, секретар Фоменко та весь апарат публікували свої зарплати, які вони отримують щоденно. Тищенко отримує ЩОНАЙМЕНШЕ 1000 грн на день. Так само приблизно ї його оточення, яке живе (точніше паразитує) за наш з вами рахунок. І ми маємо право знати.

“Забезпечення життєдіяльності громади, завершальний етап освітнього процесу, стала робота закладів і установ, надання соціальних послуг, благоустрій населених пунктів – все це продовжується”

Стала робота закладів і установ – все це продовжується. Тут ключове повідомлення, як кажуть по Фрейду. Про які заклади і установи йдеться? Про бюджетні. А значить у нас все буде добре! У 1% обраних, до яких відносяться бюджетники та адміністративний аппарат. Я говорив і продовжую говорити роками – єдине що їх турбує – це власні «теплі затишни робочи місця». А знаєте хто оплачує зараз наших бюджетників? СВІТОВИЙ БАНК. Ось вам остання новина:

Україна отримає від Світового банку півтора мільярди доларів на оплату праці бюджетників, повідомили в українському Мінфіні.

Отримані кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету на оплату праці працівників держорганів та бюджетних установ освітньої сфери як на національному, так і на регіональному рівнях.

Кошти підуть на підтримку української бюрократії – безпорадної, беззмістовної та злочинної. А чим віддавати будемо? Віддавати будуть наші діти та онуки – земелькою та залишками народного майна.

А в кого ще все «продовжується»? Думаю, ні в кого. І нам фіолетово від того, що у місцевих бюрократів все добре! Не для того вас туди обирали!

Я наполягаю на тому, що вони повинні звітуватися щомісячно, щотижнево і щоденно не тільки стосовно виконаних справ, а і отриманих зарплат і витрачених коштів! Саме це, а не «тривога», яку ми чуємо без вас, є вимогою воєнного часу.

«Проблемних питань із воєнним станом додалось, але ми неодмінно справимось. Життя триває. Бережіть його – це найголовніша цінність. Усім позитивного вівторка з хорошими звістками! Сергій Тищенко, піщанський сільський голова.

Кінець цитати. «Щастя, здоровья, хорошего вам настроения. Денег нет, но вы держитесь» – где-то мы уже это слышали.

Як має виглядати справжня робота місцевого самоврядування, особливо під час війни? Перейматися проблемами людей, а не комунальних закладів в яких вони самі працюють. Скажіть мені, в кого з нас, звичайних мешканців влада поцікавилась – Як ваші справи? Чи ви на місці? Чи поїхали? Працюєте чи втратили роботу? Як ваші діти, онуки? Чи маєте в чомусь потребу? Ви ж мене начебто обирали – тому мені не байдуже!

Напишіть мені в коментарях, чи чули ви такі запитання від ваших депутатів, він наших чиновників, посадовців, голови ОТГ Тищенко? Коли останній раз ви бачили вашого депутата на окрузі?

Взагалі то обов’язок влади – збирати інформацію і планувати свою діяльність відповідно. Якщо вона не задає питання, що вона взагалі може знати про стан справ в громаді?

Скільки людей приїхало, скільки виїхало, які в низ є потреби? Які підприємства працюють. Які зупинились? Як їм допомогти? Що зробити щоб з’явились нові підприємства а люди отримали робочі місця з гідною зарплатою? Я не буду зараз про стан економіки та глобальні виклики – наші чиновники все одно не зрозуміють. Нагадаю, що ви ж передирали тези з планів «Команди розвитку» до своїх передвиборчих програм. Так продовжуйте передирати і далі – я не проти. І головне, втілюйте у життя!

Там все написано як покращувати і розвивати місцеву економіку.

Людям потрібна безпека, житло і робота! Почати треба зі збору інформації і аналізу стану справ. Скільки людей проживає в громаді реально? Цим вони займаються, які послуги надають, які товари виробляють? Вже зараз активно відновлюються зв’язки в спільності. В умовах дефіциту пального та страти роботи, люди намагаються торгувати, допомагати один одному. Але з допомогою місцевої влади це було б ефективніше. Влада могла б створити дрібні місцеві ринки, якісь невеликі переробні підприємства, побудувати овочесховища та зерносховища, створити держзамовлення на продовольчий резерв. Так, нам потрібен продовольчий резерв. Той показухи з халявною курятиною недостатньо!

Влада могла б створити резерв пального та забезпечити їм за пільговою ціною місцевих виробників, та служби доставки, які ж забезпечували розвоз по селах основних продуктів харчування, заощаджуючи пальне мешканцям.

Все це творило б робочі місця та заощадило кошти мешканцям громади. Сприяло розвитку місцевого бізнесу.

Можна було б допомогти переселенцям, надавши їм безкоштовне житло. Як це зробити? Елементарно. Повернути в комунальну власність безхазяйні будинки, або викупити їх за копійки. Відновити або побудувати нові. Але це робить не влада. Це чомусь роблять волонтери з людей, яких я знаю. За власний кошт.

Можна було б продовжувати ще довго, але і так зрозуміло повинно працювати місцеве самоврядування. Думаєте вони у військовий час затягнули пояси? Стали менше отримувати зарплат та премій? Заощаджують наші кошти? Якби не так! Подивіться в їх декларації – скільки там нулів! А щоб заповнити порожнечу в інформпросторі, вони годують нас повітряними тривогами і побажанням хорошого дня.

Влада Піщанської ОТГ нічого не знає про наші проблеми і нічого не робить. Я не здивуюсь, якщо чергової сесії, яка відбудеться в середу, вони повернуться до своєї улюбленої справи – дерибану землі і бюджетних коштів.

Наступного разу подумайте над цим, прочитавши на їх сторінках чергову пустопорожню маячню. Щастя вам здоровья, хорошего настроєнія. Денег нет, но ви держитесь.

Вячеслав Горобець

Напишіть свій відгук