Як працює закон Зеленського про доступ до водойм, на прикладі Орлівщині. (Ніяк)

0
593
Вчора, 19 червня 2021 року в селі Орлівщина, Дніпропетровської області, мешканці в черговий раз спробували перевірити як же працює закон Зеленського “Про доступ до водойм”, з великим пафосом прийнятий в 2019 році.
Нагадаю, що цим законом, Водним кодексом та Конституцією України всім громадянам гарантований вільний та безперешкодний доступ до водних об’єктів.
Як це було дивіться на відео.
 
Директор скандально-відомого Санаторію “Курорт Орлівщина” Андрієнко, який знав про сбори мешканців, сховався від людей, але вже вчора ввечорі встиг зробити гучну заяву:
 
“Сьогодні відбулась прикра подія, а саме спроба зухвалого та некоректного проникнення на територію санаторію “Курорт”Орлівщина” на чолі вже відомоі особи Горобець. Прикро, що до нього приєдналися, шановані мною Максимкин та Бобриков. Таких заколотників було до 13 осіб. Втішає, що вони були нечисельні та до іх закликів не приєдналися депутати від громади, мешканці Орлівщини. Один з нападників травмував охоронця, якого швидка доставила до лікарні. Винуватець з місця події зник, його розшукує поліція.”
 
Взагалі-то треба перевірити законність працевлаштування та підстави для роботи цих “охоронців” з зовнішністю бомжів. Та їх психічне здоров’я – бо на очах близько 15 свідків один з них кинувся на землю та вдарився головою. Звичайно, що ніхто нікого не розшукує, бо для цього потрібна:
– заява потерпілого
– внесення її в ЄРДР
– підтвердження завданої йому шкоди (яка робиться після внесення заяви до ЄРДР і висновків судово-медичної експертизи)
– постанова про визнання потерпілим (автоматично слідчі вімовляються це робити)
– і відповідні постанови слідчого про проведення слідчих дій, зокрема – про розшук.
Звичайно, що все це неможливо було зробити в такий за стислий термін.
Тобто, ніхто нікого не розшукує і не буде.
Але ми і не чекали притомних заяв від Андрієнка – юридично безграмотної, жабідної, брехливої людини, яка дбає лише про власну кишеню, нахабно порушує закон, займається самозахопленням курортної землі та ухиленням від сплати податків.
На місті не було не тільки Андрієнко. НЕ БУЛО НІКОГО з адміністрації в порушення правил роботи санаторно-курортного закладу.
Жоден з цих “охоронців” не представився та не зміг відповісти на просте запитання поліції – ЩО ВОНИ ОХОРОНЯЮТЬ.
 
Тим, кому цікаво передісторія цього питання – доступу до річки та які саме закони порушує Андрієнко – стаття тут.
https://pishanka.dp.ua/2020/07/sanatorij-kurort-orlivshhyna-obmezhyv-dostup-do-mistsevogo-plyazhu/
 
Тепер до питання справедливості – Андрієнко немає ніякого відношення до цього санаторію, який будувався мешканцями села, але був через оборудку приватизований шахраєм з Укрпрофздравниці. Він (Андрієнко) отримав в ньому частку через компанію, яка належить його ж донькам.
 
А сьогодні, на державній землі, яка належить громаді, використовуючи свою посаду в отриманій сумнівним шляхом власності, намагається набивати власні кишені за рахунок людей, які все це будували, та їх нащадків, і я впевнений – в обхід офіційної каси та без відома основного “акціонера”.
 
Як я вже писав – питання можна було б вирішити дуже просто: всім мешканцям вхід безкоштовно та без обмежень, разом з друзями. Заборона алкоголю на території. (ДЛЯ ЦЬОГО І ПОТРІБНА ОХОРОНА, а не для того, щоб битися головою об асфальт). І все – немає конфлікту. Але ЖАДІБНІСТЬ та недолугість не дозволяє!
 
Якби були яйця у нашій владі, в усіляких Петренок та ЗаЖигалок, які зараз штормят простих підприємців, вони б швидко приборкали цього “князька”, на рахунку якого не тільки незаконний оборот коштів, а й самозахоплання великого шматка лісу, і ухилення від сплати податків.
 
 
Вячеслав Горобець

Напишіть свій відгук