Вчора відбулися так звані громадські слухання щодо платного входу на територію Санаторію “Курорт Орлівщина”. Мешканців обурило, що в супереч закону санаторій обмежив доступ до місцевого пляжу. Громадські слухання ініціював сам керівник санаторію – АНДРІЄНКО ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ.

Насправді – громадські обговорення, бо “слухання” проводяться в зовсім іншому форматі. По результатам слухань громадськість висловлює свою думку та приймає рішення щодо питань порядку денного. В цьому ж випадку Олександр Іванович зібрав людей, щоб слухали тільки його. А думка людей його цікавила не дуже.

Ну що ж, так буває, коли державна СУСПІЛЬНА власність за допомоги спритних ділків переходить до приватної. Далі вони встановлюють паркани, а потім – плату за доступ до суспільного ресурсу: водойм, річок та інших об’єктів власності українського народу (за конституцією).

Проблему можна було б вирішити на “раз-два”. Якби Андрієнко, замість розлогих промов про “ринкову необхідність”, про те, що він “підневольна людина”, про “скарги відпочиваючих”, та те, що ми повинні пишатися статусом “курорта”, яке він здобув для власного підприємства, просто прийшов та сказав: “Для всіх мешканців громади та їх родичів вхід безкоштовний. Назавжди. Питання вирішено, всім дякую – розходимось.” Але ж ні – недолугість та жадібність взяли верх.

Тепер ми розковиряємо всю підноготну та розкажемо всім, що насправді стоїть за цим рішенням.

Отже державне підприємство “Санаторій Новомосковський” тишком нишком стає ПРИВАТНИМ. Про це – в майбутніх публікаціях. Зараз повідомляємо, що в його засновниках 2 підприємства –

1) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ДНІПРОКУРОРТОЗДОРОВНИЦЯ”, що в свою чергу засновано АНДРІЄНКО ОЛЕНА ОЛЕКСАНДРІВНА — керівник з 04.01.2016 (ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР), АНДРІЄНКО КАТЕРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА — підписант з 04.01.2016 (ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР)

2) ПРИВАТНЕ АКЦИОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ЛИКУВАЛЬНО-ОЗДОРОВЧИХ ЗАКЛАДИВ ПРОФСПИЛОК УКРАИНИ “УКРПРОФОЗДОРОВНИЦЯ” – засновником є СУБОТА МИКОЛА ВАСИЛЬОВИЧ. Цей персонаж вже зашкварився в дерибані державних оздоровчих установ та майна профспілок. Про нього є багато інформації, за потреби ми розповімо більше.

Тож “підневольна людина” Андрієнко О.І насправді найманий своїми доньками та відомим корупціонером, який володіє по факту 78% цього закладу.

На громадському обговоренні були присутні голова сільради Лисичкін та так званий “інспектор по праці” “Ільчук-п’ять мільйонів”. Нещодавно він обурювався у фейсбуці спробами звільнити його з посади. Кричав, “хрін з вами, така робота мені не вперлась” – “Тепер, мабуть у понеділок, буде звільняти з посади на підставі відсутності на робочому місці без поважної причини довше трьох годин. Ну і хрін з вами… Переживу! Мені самому така робота на… не вперлась!” https://www.facebook.com/ilchuk.aleksey/posts/1906338159502047

Але хоч така робота і “не вперлась”, він і досі не поспішає звільнятися і з задоволенням отримує зарплату від громади. Отже, як державний посадовець, який має певні завдання, діючі обов’язки та повноваження, мав би запитати “а чому плата за вхід приймається без касового апарату? А чому відвідувачам не видається чек? А чи проходять ці кошти по бухгалтерії? А чи сплачується з них туристичний збір та податки?” Але ж ні – цим він не зацікавився, але сьогодні зранку “розродився” вдячним постом в фесбуці – “О.І. Андрієнко провів збори мешканців громади. На яких повідомив, що для жителів Піщанської територіальної громади вхід на територію пансіонату та пляжу не заборонено і являється безкоштовним.” Насправді, ніхто не обіцяв безкоштовних вхід ВСІМ мешканцям – тільки жителям ОРЛІВЩИНИ. Для чого приїжджав – не зрозуміло. Головне – щомісячна зарплата в будь-якому випадку капає на карту!

Голова сільради Лисичкін виступив на боці мешканців і забажав перевірити документи на землю і споруди, які, звичайно, йому ніхто не надав, запропонувавши звернутись офіційно. Натомість, Андрієнко перебивав голову, відмовлявся зрозуміти його, коли той звертався російською мовою, перетворюючи спілкування на сварку.

“Коли немає що сказати – говори про мову”.

Зі слів керівника санаторію 10-12 людей з числа мешканців приходять на пляж санаторію. То ж взагалі нема про що говорити. Не потрібні ніякі “громадські слухання”. Просто зробіть оголошення що для всіх мешканців громади та їх робичів вхід бесплатний. Але ж – ні. Чому? Кеш, бабулєс, грошики, готівочка. 147 людей за словами Андрієнка відвідало пляж минулий вихідний. Це ж 10,000 – 17,000 гривень необлікованого кеша за добу – у власну кишеню. Він вже порахував та розпланував ці гроші для сімейного бюджету, а тут ви зі своїми вимогами дати вам щось безкоштовно.

Кращі фрагменти “громадських слухань” на цьому відео

ШКУРНИЙ ІНТЕРЕС ПРОТИ СУСПІЛЬНОГО

Люди, які намагаються в такий тупий спосіб заробити на ренті за доступ до суспільного, фактично зізнаються у власній неспроможності: нездатності створювати додану вартість через виробництво товарів, надання якісних послуг, за які споживачі готові і навіть бажають віддавати гроші. Поставити паркан та брати плату за доступ, заробляти через ОБМЕЖЕННЯ того, що завжди було громадським – саме так роблять всі корупціонери державного рівня, всі злочинці, які наживаються на народній власності. Вони створюють штучну проблему, а потім пропонують її вирішення за гроші. Це класична схема та основа корупції в нашій країні!

Так, дійсно, в деяких випадках це ЗАКОННО, але НЕСПРАВЕДЛИВО! Нам пора відновлювати поняття справедливості! Адже закони останнього часу в нашій країні приймаються не в інтересах народу! Багато хто з цих людей та їхніх батьків будував цей санаторій, який ви зухвало приватизували. А тепер “доступ по спецперепусткам”, а іншим взагалі – зась. Чи може печать на лоба та мікрочіп під шкіру?

Взагалі в промові Андрієнко багатенько брехні. Він стверджує, що вхід на територію санаторію тільки для тих, хто “за щось сплатив”: “згідно закону “Про курорти” ми зобов’язані створити курортні умови, закрить територію і забезпечити вхід тільки для тих, хто перебуває по путівці або сплатив за послуги.” Я не полінився і перевірив – ну брехня же. В законі “Про курорти” і в типових положеннях про це нічого не сказано – перевірте самі: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2026-14#Text

Я знаю що найменше 10 ЗАКОННИХ способів приборкати “ефективних приватних власників” через орган місцевого самоврядування, так само створивши їм штучні проблеми, як вони роблять людям. Один з самих примітивних – це прийняти рішення про створення гідротехнічної споруди на пляжі санаторію та ввести спеціальний режим допуска (за гроші), огородивши його парканом.

Як це сподобається вашим відпочиваючим, пане Андрієнко? Якщо за доступ до води їм доведеться платити по 100 гривень (ну окрім дітей, звісно)?

Але я скажу що відбудеться далі – НІ-ЧО-ГО. Навіть попри присутність голови ОТГ Лисичкіна та його спроби щось доказувати. Це так, показуха. Ніхто не буде запитувати документи, ніхто не буде з ними працювати, ніхто не поскаржиться до суду та не перейде до більш радикальних дій. Чому? Тому що не було жодного випадка за 2 роки (навіть у спробах).

Щоб відстоювати інтереси громади, потрібен досвід, сміливість та мотивація. Зчипитися в судах або правоохоронних органах з “крупняками”, такими як Санаторій, Біола, Сігма та іншими знахабнілими приватними власниками, уявившими що їм все дозволено, треба мати неабияку принциповість і головне – КОМАНДУ. Це тривала, важка робота – юридична і соціальна. Там нема кому цим займатися. І навіщо?

Тому, готуйте ваші гаманці. Справедливість нам тільки сниться…

Нагадаємо Андрієнко не тільки зашифрований співвласник Санаторію “Курорт Орлівщина”. Він також є членом виконкому та голова адмінкомісії Піщанської ОТГ. Це класичний приклад “поважних людей”, з числа тих, кого лобіював Микола Мазниця, що довічно сидять на декількох стільцях, використовують політичні посади для своєї комерційній діяльності та власного збагачення. Непогано б запитати його звіт за пророблену роботу у сільраді. Видно, що про шкурний інтерес він добре подбав, а що корисного за 2 роки він зробив для громади?

Вячеслав Горобець

 

Напишіть свій відгук