Моє звернення до тих, хто обурюється плакатом та вимагає “захистити дітей”. Ви хочете захистити своїх дітей, а я хочу своїх!

Протягом років в нашій громаді я борюся проти спалювання трави, рослинності, сміття на подвір’ях. Я розносив листівки, друкував буклети, розміщував соціальну рекламу, проводив роз’яснювальну роботу. Всі знають, всі отримали, але що більшість мені відповідає? “Палили – і будемо палити! Бо так діди робили – нічого, потерпите.”

Сьогодні все більше людей переймаються цією проблемою. Але вам чхати на їх думку. Ви все життя прожили в селі, але так і не змогли зрозуміти “що з цим робить”.

Майже весь рік і мої, і ваші діти дихають ядовитим сморідом! Дихають туристи, які приїжджають, щоб відпочити, купити ваші продукти і поповнити місцевий бюджет! А у вас не вистачає розуму усвідомити, наскільки це шкідливо та ганебно для вас, для громади, для наших дітей. НАБАГАТО шкідливіше, ніж двоє чоловіків на плакаті, на який ваші діти взагалі не звертають уваги!

І ось нарешті ви зрозуміли як це – коли комусь ПЛЮВАТИ НА ВАШУ ДУМКУ! Як вам це подобається?

Плакат не порушує ніяких законів – це вам вже сказали всі юристи! Натомість спалювання рослинності та бадилля порушує як мінімум 5, разом з Конституцією! Але для вас це не аргумент – бо вам хочеться щось спалити або викинути сміття у ліс або в посадку. І байдуже, що від цього потерпають чиїсь діти!

Обов’язки старости Орлівщини – Самарського та голови сільради Тищенко – дбати про екологічний стан територій – це ПРЯМО прописано в законах. Між тим вони НІЧОГО не роблять, щоб припиняти такі правопорушення і здійснювати ліквідацію звалищ, яких в громаді десятки (якщо не сотні)! Через двір від будинку старости Орлівщини палають вогнища “інквізиції” – і жодної реакції з його боку!

А тут він раптом обурився рекламними носіями, самостійно встановив їх “незаконність” та збирає підписи! Давайте згадаємо коли, проти чого та ким останнього разу збирались підписи в Орлівщині! Та чи збирались взагалі? Та всім, включаючи владу, плювати на вашу думку. Якщо тільки це не зачіпає їхніх інтересів!

Ви мені говорите про повагу до приватної власності. Між тим, білборди є моєю приватною власністю! Де ж ваша повага до власності, на якій ви любите так наполягати? Ліцемірство і подвійні стандарти – ось як це називається.

Законно прибрати ці рекламні конструкцій не вийде. Староста і сільрада не мають на це повноважень! ЗАКОННІСТЬ АБО НЕЗАКОННІСТЬ в нашій країні встановлює тільки суд. Якщо спиляють “по беспрєдєлу” – отримають кримінальні справи та позови, а потім за свій рахунок поставлять обратно.

А всім іншим крикунам та істєрічкам нехай це буде уроком: хочете щоб з вашою думкою рахувались – чиніть так само з іншими людьми – поважайте їх думку та їхні права! Закон один для всіх. А якщо кожен буде робити, як “діди робили”, плюючи на думку односельців та на закон – то вам це точно не сподобається!

БІЛБОРД Я ЗАКЛЕЮ НА НАСТУПНОМУ ТИЖНІ. АЛЕ НЕ ЧЕРЕЗ ПОВАГУ ДО ВАС ТА ДО ВАШОЇ ДУМКИ, А ДО РЕЛІГІЙНОГО СВЯТА.

А щоб зрозуміти що насправді дратує владу – старосту Самарського, голову сільради Тищенко та їх поплічників, які дерибанять землю і бюджет громади – зверніть увагу, який білборд зірвали, а який залишився. Невже не ясно, на якому з них більший “п…с”?

Напишіть свій відгук