Відсутність договору на вивіз сміття – це адміністративне правопорушення. Правову позицію я готував ще Мазниці, коли питання централізованого збору та вивозу ніяк не вирішувалось в Піщанці. Сьогодні є комунальне підприємство, не аби яке, але є. Багато років працює! Але відсоток укладених договорів НЕЗАДОВІЛЬНИЙ. По Орлівщині близько 60%. По Піщанці взагалі приблизно 25%. Знаменівка – невідомо.

Договори не укладаються через те, що є ті, хто хоче заощадити 25 грн. на місяць (з однієї людини) і вважає що він може дозволити собі його спалити або викинути сміття десь у лісі.

Щоб довести відсоток укладених договорів до 90% і більше, треба ЩОБ ВИКОНКОМ почав працювати! За свої захмарні зарплати вони повинні відірвати дупи від крісел і піти по дворах з перевіркою НАЯВНОСТІ ДОГОВОРУ на вивіз сміття!

Щоб було всім зрозуміло – укладання договору на вивіз сміття, це не ПРАВО мешканця, ЦЕ ЙОГО ОБОВ’ЯЗОК! Неукладення договору передбачає штраф.

Тому спочатку всі, хто не уклав договір – попереджаються. А потім – ШТРАФУЮТЬСЯ. (Штраф до 800 грн)

Порядок можна навести, коли посадові особи працюють та виконують свої безпосередні обов’язки, а не тільки бігають за горобцями!

Але замість того, щоб вирішувати проблему системно, починаючи з сміттєутворювачів, такі як Самарський піаряться на прибиранні невеликих смітників, які з часом створюються знову! А також пропонують прибирати смітники нам, активістам, у власний час та за власний рахунок.

Вячеслав Горобець

Напишіть свій відгук