Лисичкін, Мазниця, Гаценко перетворили Орлівщину на смітник

0
623

Кандидати на голову, “з фахом та досвідом”, повинні знімати свої передвиборчі роліки саме на таких локаціях, а не в кабінетах.

Хто з вас гарантує чисте довкілля, боротьбу зі сміттям та забрудненням повітря та відновлення статусу “туристичної громади”? Хто підтвердив це своєю попередньою роботою на посаді або в громадській діяльності?

Я не хочу вже згадувати Пінчука, який у Волоському прибрав ВСІ, величезні та маленькі сміттєзвалища, не будучі розпорядником бюджетних коштів.

В нас це питання не зрушилось ані на крок! В якості показухи щось іноді вивозиться, кошти відмиваються, але проблема не вирішується. Сміттєзвалища продовжують зростати!
І головне – не ведеться робота з населенням! Не укладаються договори на вивіз сміття. Не встановлюються камери спостереження, щоб притягати порушників до відповідальності! Не складаються протоколи!

Ми більше 2х років наносимо стихійні смітники на мапу нашої громади
Може колись представиться змога зайнятися їх ліквідацією. Але у діючої влади до цього руки не доходять. І відповідь на все одна – КОШТІВ НЕМАЄ. Вони розпиляли все на захмарні премії та зарплати!!

У кожної проблеми є прізвище, ім’я та по-батькові. І за цей безлад, екологічно катастрофа хтось місить відповісти. І я знаю ХТО ЦЕ:

1) Голова виконкому та розпорядник коштів ДМИТРО ЛИСИЧКІН

2) Перший заступник МИКОЛА МАЗНИЦЯ, в обов’язки якого безпосередньо вписано: “Відповідає за регулювання земельних відносин, рекреаційних та екологічних питань. Координує роботу по підтримці селянських та фермерських господарств, організації роботи обслуговуючих підприємств. Вносить відповідні пропозиції з цих питань.”

Зараз він ображений позбавленням його права підпису, тому взагалі займається тільки передвиборчою кампанією, але ПРОДОВЖУЄ ОТРИМУВАТИ ЗАРПЛАТУ. Ніхто не позбавляв його від виконання власних обов’язків.

Тому сьогодні я знову звертаюсь до поліції та розпочинаю роботу по притягненню до відповідальності посадових осіб, які нехтують своїми обов’язками, прописаними в ЗАКОНАХ:

Закону України “Про відходи” (статті 21, 42) та вимог Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища” (статті 55, 68).

Згідно з ч. 2 ст. 9 Закону України “Про відходи” територіальні громади є власниками відходів, що утворюються на об’єктах комунальної власності чи знаходяться на їх території і не мають власника або власник яких невідомий (безхазяйні відходи).
Відповідно до ст. 21 Закону України “Про відходи” та ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” вирішення питань щодо розміщення на своїй території об’єктів поводження з відходами, ліквідації несанкціонованих звалищ відходів, збирання, утилізації та знешкодження побутових відходів віднесено до відання органів місцевого самоврядування.

В нас є ще один золотий хлопчик, з найвищою в громаді зарплатою – начальник відділу земельних ресурсів та екології – Рєзніченко Є.В. Але він взагалі ні за що не відповідає!

Коштів, які він отримав за рік (майже ПІВМІЛЬЙОНИ гривень), вистачило б на ліквідацію більшості смітників в громаді. Чому він досі не звільнений? Питання до голови та депутатів, які ЗНОВУ деруться до влади, з обіцянками цього разу ВЖЕ ТОЧНО все нам покращити!

До речі щойно з’ясувалось що до виникнення звалищ на цій ділянці причетний ще один “покращувач Орлівщини” – Віктор Гаценко. Саме з його “благословіння” сюди вивозять побутове та будівельне сміття, і саме він, як староста” продовжує НЕ ПОМІЧАТИ цієї проблеми!

Вячеслав Горобець

Напишіть свій відгук