За вашими побажаннями, ми розширили список та добавили посади сільської еліти, яку ми утримуємо на майже європейських зарплатах.

Подивіться на тих, хто влаштував собі хороше життя за рахунок коштів, ЯКІ ВОНИ НЕ ЗАРОБИЛИ.

В нас немає не тільки розвитку, так і покращень ніяких немає. Все хороше, що було зроблено за 2 роки та чим пишаються наші керманичі, зроблено ЗА РАХУНОК ГРАНТОВИХ коштів. Пан Спічак, спеціаліст з залучення грантів, пише про власні досягнення (забувши згадати про кошти, які він отримував у 2018 році по договору):

“За програмою DOBRE Піщанська сільська рада отримала: зупинки – 525 тис. грн, молодіжні простори – 334 тис. грн, обладнання сесійної зали – 364 тис. грн. Все підтверджено відповідними документами. Загальна сума – 1 млн 223 тис. грн. Це в 6 разів більше ніж я отримав у вигляді зарплати. Це лише те, що стосується реалізованих проектів DOBRE.”

Але зараз мова не про це, а про “великих господарників”, які керували селом 18 років. Да і сьогодні керують.

Це ж до якого стану треба ДОВЕСТИ село и громаду, ЩОБ НЕ МАТИ КОШТИ НА ВСТАНОВЛЕННЯ ЗУПИНОК?

Просто вдумайтесь в це! Громада не здатна відремонтувати сільський клуб і встановити зупинки. В цьому нам допомагають американські платники податків через грантові організації типу USAID, які спроміглися (не знаю як) купити зупинки ВТРИЧІ дорожче їх реальної ціни. До речі, в порушення власних цілей і завдань, якими є “створення умов для нових Об’єднаних Територіальних Громад (ОТГ) краще управляти ресурсами, підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку та підвищити залученість громадян.”

Згідно з деклараціями, все виглядає так, що американці встановлюють нам зупинки, щоб верхівка ОТГ мала змогу отримувати гідні зарплати з місцевого бюджету. Абсурд!
А як було б по справедливості? А було б так – ВИ НЕ МАЄТЕ МОРАЛЬНОГО ПРАВА призначати собі зарплати вищі за середні в громаді. А премії в сотні відсотків, які нараховуються просто за те, що він “хороша людина”, повинні надаватися лише як частка від прибутку, який ти приніс – заощадив, покращив, заробив. І обов’язкового ДЕТАЛЬНОГО ЗВІТУ ЗА ПРОРОБЛЕНУ РОБОТУ.

Керівництво ОТГ, як і керівництво звичайних компаній, повинно створювати умови, щоб заробляли ВСІ. Збільшувати надходження, створювати робочі місця, допомагати заробляти мешканцям. Не здатен заробляти – працюй на мінімалку. Або йди геть.
Що ми маємо зараз? Вони просто пиляють “Богом даний бюджет”. 60 посадовців, що перекладають бумажки та створюють вигляд бурхливої діяльності, попризначали собі захмарні зарплати та премії – за ЩО? Просто тому, що мають змогу. Через безконтрольність та вашу байдужість до розподілу НАШОГО бюджету.

Ви кажете, ми не бачимо покращень. Так пишіть про покращення! Не треба нам фотографій зі сракою коня – це вже не працює. Але кожен раз, коли ви пишете про досягнення посадовця, згадуйте його зарплату. Та задавайте питання – чи воно того варто…

Ті, хто каже “не треба рахувати чужі гроші”, ви помиляєтесь – ЦЕ НАШІ ГРОШІ, які вони витратили на себе…

Я впевнений, що будь-хто з вас впорався би з обов’язками “головного спеціалісту з організаційної роботи Орлівщинського старостинського округу” зі оплатою 16 371 грн. в місяць. Але вам туди шлях зачинено. Тому що прозорого конкурсу, соціальних ліфтів, критеріїв профпридатності і показників ефективності, не кажучи вже про звітність, немає – працевлаштовують лише “любих друзів”, які потім віддячують “роблячи вибори” тим, хто їх працевлаштував. Цілі клани сімейні вічних незмінних посадовців.
Вони постаріють та помруть на цих посадах с прекрасними зарплатами. Якщо ми їм це дозволимо…

До речі, тепер ви знаєте, хто отримує більше Мазниці. В нас є “міністр екології”. В якому стані наші землі та екологія – пояснювати не треба?

Напишіть свій відгук