Поставлена крапка у справі Віктора Гаценко – колишнього голови Орлівщинської сільради та в.о. старости Орлівщинського старостинського округу. Верховний суд України остаточно визнав Гаценко злочинцем: хабарником та корупціонером.

Це рішення відкриває шлях до нових кримінальних справ стосовно Гаценко та його оточення. А саме, всупереч та через невиконання рішення суду, з 2016 року Гаценко продовжив виконувати обов’язки сільського голови протягом 2х років, самовільно привласнивши владні повноваження та розпоряджатися сільським бюджетом.

Приховуючи рішення суду, цьому сприяли колишні працівники Орлівщинської сільської ради (та діючи посадовці та депутати), а саме:
– головний бухгалтер Бондарева М.Г.
– спеціаліст сільської ради Хоменко Л.В. ( зараз – діючий депутат)
– діловод сільської ради Калюжна Ю.В.
– секретар Назаренко М.В (зараз – орган опіки)
– юрист сільської ради Хоменко О.А.

Також кримінальні справи будуть відкрити стосовно діючого голови Піщанської сільської ради Дмитра Лисичкіна, який був належним чином повідомлений та зобов’язаний винести питання звільнення Гаценко (як в.о. старости) на сесію, але всупереч закону, одноосібно прийняв рішення про його “невинуватість” та не виконав вимоги закону. Відповідальність з ним розділить юрист Піщанської сільської ради Марина Гетманчук.

Багато з цих людей знову балотуються і бажають отримати вашу довіру щоб керувати нашою громадою. Будуть вони обрані чи ні – їх чекають тривалі кримінальні процеси, штрафи, а можливо и певні терміни ув’язнення.

А ви, шановні виборці, думайте, чи потрібні там такі голови та депутати, на яких клейма нема де ставити. Чи зроблять вони нас ще раз? Вирішувати вам.

Подробиці у розмові Вячеслава Горобця та Олексія Прокопенко.

Напишіть свій відгук