15 депутатів, окрім голови в президії – нікого. Так почалась 37 сесія.

0
943

15 депутатів, окрім голови в президії – нікого. Так почалась 37 сесія.

Перше питання: боротьба проти коронавірусу – вирішили, що боротися таки треба, гроші на боротьбу голосували у другому питанні.

Друге питання – як завжди, все, що стосується розподілу грошей, виноситься на голосування через дупу. Забрали у шкіл зекономлені 500 тис. грн, у садочків – 200 тис. грн, ще додали 100 тис. грн аварійних – до боротьби готові.

Депутат Березка почала лайку, “гроші відібрали в діточок”. Та як же ж відібрали, коли діточки сидять по домах? Головне – не забути повернути фінанси на місце, якщо коронавірус на боротьбу не з’явиться. А то буде як завжди – десь у Знаменівці у під’їзді хтось з балончика пшикне два рази, а спишуть (без актів) тисяч 250. Проголосували – за. Раптом (Шелєгова): це ж не все друге питання, ще «у мене тут перерозподіл». Подання Мішина – 130 тис. грн з придбання дитячого майданчика направити на поточний ремонт вулиць, Березка теж 90 тис. перекинула на поточний ремонт доріг. Це, як ми розуміємо, гроші, якими депутати в змозі розпоряджатись, як самі вирішать. Ще 20 тисяч на комп’ютери до служби у справах дітей. А ще пожарка вимагає 100 тис. грн на паливо (надали 50 тис.). Проголосували. І ось так, як завжди, в одному питанні почали за коронавірус, закінчили пожежною.

Далі, раптом, Ганна Іванівна: «Камелот» освоїв 300 тис. грн, комісія жодного майна зі списку освоєного не знайшла. А тепер з’ясовується, що у фінансовому звіті, що прийняли не слухаючи минулої сесії, з’явилось ще 100 тис. грн на закупівлю більярдних столів. Також було підняте питання щодо зарплатні Шелєгової у 418 тис. грн на рік, яку, зі слів Шелєгової вона ніколи не отримувала. А от зі слів Ганни Іванівни – її запит-подання про 40 тис зарплатні підписав особисто голова. На жаль, на даний момент Наталія Володимирівна не заповнила річну декларацію і ми не можемо це прокоментувати, але дуже будемо чекати закінчення пандемії, щоб якомога швидше ознайомитися з офіційними даними.

Далі – Гречко, Падалко (?), Мазниця, Ільчук, Деревчук (?) сидять на лікарняних, качаючи наші або державні (тут ще треба прояснити) кошти. Ну що це за цирк, шановні? Нормально вчинив тільки Богачов – сказав, що звільняється та одразу й звільнився (респект!), а не сидів, вчепившись, як кліщ у напівмертве тіло ОТГ. Вирішено: розглянути звіт під мікроскоп на черговій бюджетній комісії, ми будемо намагатись потрапити туди з камерою.

Третє питання – змінили склад тендерного комітету, бо там були одні мертві душі – Мазниця, Гречко та Богачов. Багато тендерів з таким складом не наробиш. Розширили склад, додали бухгалтерів та голову. Мішин був проти голови у комітеті, тому 14 – за, один – утримався.

Далі якась загальна муть щодо програми розвитку, знову запахло Горбачовим, чи, вибачте, навіть Брежнєвим.
Потім виділили грошей на допомогу хворій дитині.
Потім голова зачитав комент з нашої трансляції у ФБ. Ось бачите, шановні, читачі-глядачі, ви вже можете у прямому ефірі питання голові задавати. Скоро вже й смсками зможете разом з депутатами голосувати.

Потім був розділ «інше», там пройшлись знову по «Камелоту» (72 тис. грн на проектно-кошторисну документацію дитячого майданчика), Мішин став на захист «Камелоту» та лікарняних. Голова сказав, шо, нажаль, ті люди, яким дійсно потрібні лікарняні – їх отримати не можуть, а хто ховається від начальства та роботи – ті їх легко отримують. Але ж, за словами голови, громада працює і без цих цінних кадрів так, начебто їх і не було. І точно – працює не гірше. А без цих людей можна буде зробити на пару ліхтарів більше та на пару кілометрів дороги довше.

П.С. було задано питання щодо вивозу (а точніше його відсутності) стихійних сміттєзвалищ, але відповідь на це питання була отримана вже десь в кулуарах чи на перекурі.

Завіса.

Напишіть свій відгук