Вчора був запрошений на дегустацію ковбаски ручної роботи від мого друга і товариша – Сергей Шеповалов. Якби не карантин, дегустація відбулася б для всіх бажаючих…

До ковбаски пішла польська Śliwowica (оригінальна польська смакова “вудка”, що виробляється майже кожним фермером), яку я тягнув з самих польських Татр. І іспанський ром Tobacco.

Нагодою стало закінчення Великого посту та запуск виробництва ковбасних виробів Сергієм Шеповаловим в Орлівщині. Він вже неодноразово вражав мене своїми кулінарними здібностями. Але цього разу ще й підтвердив свої якості підприємця та новатора.

Для когось криза – це проблема. А для інших – відкриття нових можливостей. Коли всі навколо згортають діяльність та закривають бізнес, Сергій засновує та відкриває!

Вже запрацював магазин “Просто м’ясо” в Орлівщині. На наступному тижні відкривається магазин “Просто м’ясо” в центрі Піщанки. А згодом – і в інших населених пунктах нашої громади.

Як кулінар і кухар, Сергій прискіпливо ставиться до якості продукції. Всіх постачальників відбирав особисто, відвідуючи ферми та виробництва.
В асортименті магазинів – органічна м’ясна продукція найвищої якості (і напівфабрикати, які готуються просто при вас – шашлик, фарш, та ін), в тому числі з дрібних фермерських господарств нашої громади. Саме так Сергій Шеповалов бачить бізнес-модель своєї майбутньої міні-торгівельної мережі: надання технологій та підтримки підприємцям та фермерам, які будуть згідно за затвердженими методиками вирощувати продукцію, яка в повному обсязі буде гарантовано викуповуватися мережею м’ясних магазинів громади. Вже сьогодні фермери, зайняті в птахівництві та тваринництві співпрацюють с підприємством. Коло таких постачальників з часом буде розширюватися, звичайно з жорстким контролем якості та санітарних норм.
Для виробництво ковбаси використовується напівпрофесійне обладнання. Але головне, що її відрізняє від конкурентів це “просто м’ясо” та спеції. “Ніяких консервантів, домішок, підсилювачів смаку, хімікатів та іншого ГМО. От і весь секрет.” – говорить Сергій.

Після “Шливовици” ми перейшли до іспанського рому і з користю провели увесь час, обговорюючи перспективи розвитку малого бізнесу в громаді та її невикористаний потенціал, закінчивши вечір на повному позитиві 😊

Колись Григорій Сковорода, відомий український мислитель, письменник та філософ говорив, що найважливіше для кожної людини – це визначити свою «спорідненість». Це робить її вільною, оскільки життя стає усвідомленим, таким, що не потребує примусу. “Споріднена”, або “сродна праця”, згідно Сковороди, є необхідною умовою у досягненні людиною щастя, реалізацією справді людського способу існування. Вона розкриває здібності людини, дозволяє їх реалізувати, визначає смисл людського існування, духовно збагачує особистість, дозволяє віднайти особистості своє місце в суспільстві. Тобто, людина досягає успіху і щастя, коли займається тим, для чого вона народжена. Знайти через самопізнання особливості закладених в собі здібностей та реалізувати їх – одна з головних цілей людини в цьому житті. Г. Сковорода чи не першим із вчених нового часу висунув ідею перетворення праці із засобу до життя на найпершу життєву потребу та найвищу насолоду. Смисл людського буття він вбачав у праці, а справжнє щастя – у вільній праці за покликанням.

Це підтверджується прикладом таких людей, як Сергій Шеповалов, що знайшов себе як підприємець, як кухар, як краєзнавець та фахівець в сфері людських комунікації, надихає нас історіями успіху в своєму житті.
Незабаром об’явимо про наш спільний проект!

Напишіть свій відгук