Ну, що, шановні, хто хоче добрих новин – це до нас. Хто хоче поганих – це теж до нас.

Бюджет прийнято, і бюджет, взагалі, непоганий. Якщо згадати прийняття бюджету у минулому році, то прогрес очевидний – того разу усі підняли руки «за» і розійшлися по домах, а цього разу два дні поспіль розбирали кожну циферку. У новому бюджеті додали коштів на соцзахист і діточок, по новому розподілили квітки на пільговий проїзд.
Приємно, що депутати почули наші поради, і добре взялись за апарат – економія на зарплатнях досягла 1,5 млн. грн на рік.

Тим, хто починає скиглити, мовляв, це капець, ми всі звільняємося, можна сказати тільки одне – бон вояж, аріведерчі, адьйос та на все добре. Якщо ви такі потужні професіонали, шукайте працю, наприклад, у Дніпрі. Знайдете на ті ж самі 10-12 тис. грн, тільки ще півтори години зранку і півтори ввечері будете потіти в маршрутках і сплачувати за проїзд ломові ціни.
Тепер сумне: було протиснуте створення відділу культури з начальником і двома бухгалтерами, ще й завхозом якимось – Богачов про це розповідав, а схаменулися тільки сьогодні, коли дійшли до окладів, затвердивши штат.

А ось питанням окладів посадовців дуже вдало маніпулює особа, яка без премій отримує 19,5 тис. грн на місяць і вже вдруге погрожує звільнитися. Ось вам приклад (суми не точні, но їх вистачить щоби зрозуміти як воно робиться): начальник відділу освіти буде отримувати 250 тис. грн на рік. Депутати ділять 250 на 12, отримують 21 тис. грн на місяць і кажуть – ого, а не забагато? Тоді наша особа каже – шановні, це ж 12 місяців плюс допомога, плюс оздоровлення, тобто ділити треба на 14 (якого дідька?) та ще і відняти 19,5 відсотків. Калькулюють – 17,5 тис. грн, а на руки – всього 14, то ж інша справа!
Але ж це повна маячня – точно так же можна давати людині 3 тис. грн на протязі року (36 тис. грн усього), а наприкінці року – допомогу на 214 тис. Так він ще й субсидію зможе отримувати, буде такий бідний, бідній, а суму отримує ту ж саму. Те, що він сплатить 19,5 відсотків – це теж не наші проблемі, всі ФОП платять податки, чому ми повинні турбуватись про посадовців і перекривати їх витрати?

Ще, звичайно, депутати прикололи: 40 хвилин лаятися щодо коней у Орлівщині – о четвертій вечора немає більш важливих питань, ніж брати коней на баланс або не брати.

Напишіть свій відгук