Сьогодні, 23 грудня, чергова сесія тривала з 10-30 до 17-00. За півгодини після початку голова прийняв рішення оголосити перерву для того, щоб депутатські комісії мали змогу зібратися й обговорити питання бюджету, яке у черзі денній йшло за номером 29. Перерва-обговорення тривала майже три години.

Депутати вимагали й отримали платіжки з зарплатнями працівників апарату. Платіжки було надано за жовтень, тобто саме на той період, коли працівники не отримували премії, тобто інформація не є достатньо об’єктивною. З’ясувалось, що повна сума зарплатні на всіх складає близько 9,3 мільйона гривень на рік. Попередньо було вирішено проголосувати за 10 мільйонів, тобто на перший квартал зарплатні залишаться на тому ж рівні (без премій), а якщо буде перевиконання, то суми будуть переглянуті депутатами у наступнім кварталі. Також виникли питання щодо рівня зарплатні у освіті, все це буде розглянуто і проголосовано завтра, 24 грудня, так як сесію не було закрито.

Відділ освіти вимагав 16,75 людини додати до штату – сторожів, працівників котелень тощо. Ті працівники, що є зараз, працюють більше ніж дозволяє законодавство. Порахували. Це ще більше мільйона гривень з бюджету, відмова.

Майже весь подальший перфоманс проводила пані Шелегова (зарплатня якої, до речі, «приємно» вразила, і це навіть без премії) – було озвучено багато програм на наступний рік, які треба було прийняти. «Та чого ви не хочете голосувати, це ж тільки програма, це не бюджет, це ж не обов’язково гроші виділяти» й слідом одразу «Програму прийнято, це означає, що я можу прийти прямо на бюджетну комісію з розподілом грошей». Оце так так…
Земельна програма – треба 10 мільйонів для встановлення меж ділянок й таке собі інше, закладено – нуль гривень. Молодіжна програма – молодіжна рада запросила 50 тис. грн на розвиток, представників молоді не було, пояснити на що оті гроші буде використано було нема кому.

І дуже цікавим моментом закінчився перший день – наші лікарні вимагають надати їм 3 мільйони 450 тис. грн. Треба згадати, що минулої сесії їх керівник казав, що вже в грудні ЦПМСД виходить на самофінансування. З’ясувати, куди ж така сума буде використана так і не вийшло: 1 мільйон на енергоносії, потім ліцензування ПО, видатки на з/п фельдшерам, сплата послуг інтернет – ок. Потім, бах, видатки – 2,6 мільйона гривень. Куди стільки? Обслуговування 4 авто, закупівля ліків тощо. Але ж залишається дуже вагома сума, куди будуть витрачати її?

Дуже схожа ситуація вже склалась у відділі освіти – з економії залишилось «зайвих» два мільйона гривень, які треба швиденько використати до кінця року (це все за словами депутатів.).

Продовження завтра, сподіваємося, всі ці питання буде з’ясовано швидше, ніж було сьогодні.

Все ще триває перерва задля обговорювання бюджету 2020, основне питання – зарплатні посадовців, освітян та медиків.

Продовження

Напишіть свій відгук