Давайте коротенько (не вийде) пройдемося по сесії, що відбулась 22 листопада 2019 року о 10 годині. Чому коротенько? Тому, що за 6 (!) годин сесії з перервами депутатами було розглянуто три питання з запланованих 42 (з яких 32 це земельні). Сесія, як ви розумієте, не закрита, вона буде продовжуватись, але такими темпами голові краще на цю сесію відвести весь тиждень з вихідними.

Перше питання – виділили на 64 особи 100 тис. грн допомоги. Всі, хто просив допомогу – її отримав, одна людина не встигла і померла. Лисичкін каже, щоб депутати не сердили людей и не спонукали їх писати заяви на допомогу, бо грошей нема. Як їх «нема», ми дізнаємся далі.

Друге питання – Шелегова не готувалась, бо це не її питання, тому ми чуємо про переброски грошей на телемедицину, переброски на придбання матеріалів, переброски на стільці для відділу освіти – їхня одежа лежить на стільцях, нема куди діти. Від пропозиції Козара що він сам прийде та зробить гачки для одежі, а також від пропозиції голови забрати у нього з кабінету стільці відділ освіти відмовився. Далі йдуть ще якісь переброски, і тут, раптом, зупиночки від Добре – усі пам’ятають вартість зупинки (24,5 тис) и усього проекту (370 тис)? Ось вам – 525 тис. грн «оприходовали», іншого слова і не підбереш. Тобто, 35 тис. грн коштує одна зупинка, де використано метрів так 40 тоненької труби, яку зварили одну до одної, мабуть, для кремезності, квадратів 6 профнастилу та два шматочка плексігласа. Якщо додати сюди матеріал для бетонування, то отримаємо 10-12 тисяч максимум + ще праця з виготовлення та установки. Що ж виходить? Нехай 20, ну, 25 тис. грн – всі чекали на ті зупинки, ну ніяк не 35 тис. І тут Козар підіймає ще одне питання – чому у Меліоративному поставили одну зупинку, у Орлівщині – теж одну, а Піщанку утикали ними як їжака голками?

Починається лайка, у підсумку, зі слів голови, з’ясувалось, що відповідальні депутати більшістю прийшли в депутатський день до голови і вирішили що де буде. Цікаво, що більшість депутатів про це ані сном, ані духом. Мабуть, вони не такі відповідальні як інші. А, да, спочатку голова обрав дешевші зупинки, але Добре їх не затвердило та обрало більш круті, ну, ті самі, що стоять тепер. От, все ж, хотілося б побачити кошторис на оті зупинки – може, ми помиляємся і вони реально такі круті як їх вартість? Може, вони оздоблені безкоштовним вай-фаєм, чи, наприклад, відеоспостереженням, а може, вони витримують прямий ядерний удар?

Так, ще цікаве: проект дуже важливого водогіну за добу подорожчав на 100 тис. грн. Мазниця б’ється як лев, доводячи, що так воно й повинно бути, і все затвердили на дуже оперативному засідання бюджетної комісії, на якому не були присутні члени тієї комісії. Чи не було тієї комісії, ми вже заплутались. А як тоді голосувати питання, якщо воно не пройшло профільну комісію? Та легко – заплющив очі та голосуй. Коротше, оті 100 тис. знайшлись аж бігом (це вам щодо «нема грошей» на допомогу).

1 мільйон 700 тис. гривен перевиконання виділили на потреби нашої ОТГ. Це питання з розгону не зайшло, Шелегова на перерві печатала все окремо і голосували кожний пункт, бо були питання щодо бензину, паперу для сільради (22 тис. грн), грошей на медицину та таке інше.

Сварки, лайки, все переказувати не має сенсу. Задерака каже, що інші прийшли до нашої громади з голими жопами (вибачте, з пісні слів не викинеш), Мішин каже, що «коє-кто» їздить на казенному паливі, «коє-кто» кричить з президіуму «Ви на кого натякаєте?»

Виділили 70 тис. грн на обрізку та спилювання дерев. Ну-ну, ми знаємо, що деякі заяви на такі обрізку та спилювання лежать у голови ще з весни, і, щось, на перший погляд, оті дерева виглядають не дуже спиляними і зовсім не обрізаними. Здається таке враження, що знов попиляють 4-5 дерев по центральних вулицях, а інші гроші «оприходують». Обрізання – найліпша розвага наших керманичей.

І, як завжди, вишенька на торт: до закладених у бюджет 150 тис. на чищення снігу голова додав ще 100 тис. грн на дизельне паливо для техніки. А як же Дмитро Анатолійович зміг винайти ці шалені гроші? Та легко – він позбавив премій в. о. старост та ще декількох важливих посадовців.

Ось вам і перші кроки у вірному напрямку, економна економія і все таке інше. Респект, що тут скажеш. Тепер всі будемо чекати на сніг, бо дуже цікаво буде подивитись, як премії перетворюються на чисті дороги, особливо біля піщанської школи, де всю зиму на переході працює безкоштовна ковзанка для всіх бажаючих та не бажаючих.

Залишається тільки сподіватися, що премії можна перетворити не тільки на техніку, но, і, наприклад, на освітлення вулиць чи на нормальний асфальт, а не на ті прищі, що поналяпали у Піщанці.

1. Півтори години, ледве три питання, з яких два треба переносити

2. І ще дві години як і не було, і знову друге питання не доголосували. Втомилися, перерва. Тут анонсували ремонт зали для засідань, треба буде внести подання про установку диванів та апаратів з попкорном.

3. Ще всього одна година, і розглянуто третє питання. Зі, здається, 40-ка.

Напишіть свій відгук