Нагадаємо, що своєю ухвалою суддя Бабушкінського районного суда м. Дніпро заборонила Дніпропетровській обладміністрації надавати позитивний висновок про створення Піщанської об’єднаної громади.

Справа розглядається вже протягом 3-х місяців. За цей термін відбулося декілька судових засідань, але ж суд жодним чином навіть не повідомив відповідача (Знаменівську сільську раду) про відкриття провадження, позбавивши таким чином в участі в судовому процесі!

Ухвала є необґрунтованою, упередженою і винесена всупереч діючого законодавства та норм судочинства. А саме:

1) Позивач не отримує копії та не повідомляється належним чином про місце та час розгляду справи
2) Позбавляється права на участь у судовому засіданні.
3) Порушується принцип територіальної підсудності, всебічності та неупередженості розгляду і багато іншого (повний текст заперечень – Scan kl)

Сьогодні, в середу, 23 серпня громадські активісти та мешканці Піщанки, Знаменівки, Орлівщини і Меліоративного (Новомосковський район Дніпропетровської області) пікетували Бабушкінський районний суд Дніпра. Люди вимагали скасування рішення, яке винесла суддя Елеонора Женеску. Воно торпедує процеси децентралізації в області та блокує майже завершений процес створення Піщанської ОТГ. Згідно з рішенням Женеску, сільські ради Піщанки, Знаменівка і Орловщини, а також селищна рада Меліоративного не можуть об’єднатися в територіальну громаду з центром в Піщанці.

  • Ми тут зібралися за безпрецедентним приводу, – каже житель Піщанки, блогер Вячеслав Горобець. – Фактично суддя Женеску заборонила Дніпропетровської обласної державної адміністрації затвердити рішення про об’єднання наших сіл і селища Меліоративне в Піщанську об’єднану територіальну громаду, – переконаний він.

У затягуванні децентралізації в Дніпропетровській області зацікавлений нардеп від Блоку Петра Порошенко Вадим Нестеренко.

  • Нам відомо, що пан Нестеренко не раз висловлювався проти децентралізації і проти створення Піщанської громади. Він агітував за створення ОТГ з центром в Новомосковську з 66 населених пунктів. Але така громад буде неспроможною, – розповів Вячеслав Горобець.

Позов до Бабушкінського суду подав депутат Знаменівське сільської ради Роман Данилевський. Він працює на підприємстві Нестеренко. Данилевський вимагав визнати незаконним рішення Знаменівське сільської ради про об’єднання у територіальну громаду з центром в Піщанці. Нібито його не підтримують жителі села.

  • Позивач – Данилевський Роман Григорович, – каже сільській голова Піщанки Микола Мазниця. – Він житель села Знаменівка, депутат сільської ради і співробітник агрофірми «Світанок». Власник підприємства – депутат Верховної Ради Вадим Нестеренко. Ми підозрюємо, що з його подачі винесли таке рішення, – сказав він.

Сьогодні суддя Женеску також відмовила у задоволенні клопотанні представникам Знаменівської сільської ради у скасуванні Ухвали запобіжних заходів та зняття заборони створення ОТГ у “зв’язку з недостатністю доказів”, виявивши свою повну презирство до зусиль представників громади домогтися законності. Це рішення прокоментував на свої сторінці мешканець Піщанки Вячеслав Горобец​ь

Напишіть свій відгук