Ви були попереджені – не ображайтесь! Штраф від 340 до 1360 грн.

Правопорушниця: “Я все знаю, по телевізору бачила. но все рiвно палю”

Це наслідки тривалої безкарності. Це нахабне порушення закону та Конституційне право інших громадян на чисте навколишнє середовище.

“Краще преступників шукайте”. “Ви краще туда подивіться” “Мы всю жизнь палим”.
“А куда нам девать?”.

За порушення закону кожен громадянин несе персональну відповідальність.

Кодекс України про адміністративні правопорушення
Стаття 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів

  • тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Добре, а чи організований БЕЗКОШТОВНИЙ вивіз відходів городництва на селі? І наскільки законне проникнення поліції на приватну територію без рішення суду? Намагатися поповнити бютжет прикриваючись законом і не підготувавши альтернативні способи ліквідації сміття є, в найм’ягчому випадку, не етично! Тим паче, що для цього існує екологічна інспекція, яка має право фіксувати подібні порушення і подавати протоколи в суд. А поліція повинна займатися зниженням рівня криміногенного рівня, а не займатися паркуванням і штрафуванням бабусь.

    • Добре, а чи організований БЕЗКОШТОВНИЙ вивіз відходів городництва на селі?
      Ні, не організований, бо залишки рослинності – це не відходи і не сміття – це добриво. Якщо ви не вмієте читати, як перетворити це на компост – сплачуйте за вивіз разом з іншими відходами.

      “І наскільки законне проникнення поліції на приватну територію без рішення суду?” – приватна територія повинна бути огорожена, мати ознаки меж. Якщо таких ознак немає, це не вважається проникненням на приватну територію. Ліси в Піщанці в своїй більшості приватизовані, але ж люди вільно пересуваються по “приватній землі”, яка не має ніяких ознак приватної власності.

      Виходячи з принципу недоторканності житла та іншого володіння особи та з огляду на визначення поняття іншого володіння особи, наданого в ч.2 ст.233 КПК, під ним розуміються предмети матеріального світу, які перебувають законно або незаконно у фактичному стабільному (тривалому) і безперервному володінні фізичної особи та призначені, пристосовані чи спеціально обладнані для розміщення або зберігання її майна, вирощування чи виробництва продукції, забезпечення побутових та інших потреб особи, а також оснащені будь-якими пристосуваннями (огорожею, запорами, сигналізацією, охороною тощо), які роблять неможливими або ускладнюють проникнення до них.”

      “Тим паче, що для цього існує екологічна інспекція, яка має право фіксувати подібні порушення і подавати протоколи в суд.”
      Хто має право складати протоколи та по яким статтям ознайомтесь тут
      Органи внутрішніх справ складають протоколи по ст. 152 КУАПП, екологічна інспекція по ст. 77-1

      “А поліція повинна займатися зниженням рівня криміногенного рівня, а не займатися паркуванням і штрафуванням бабусь.” Поліція повинна притягати до відповідальності осіб за адміністративні та кримінальні правопорушення. А бабусям та дідусям не треба порушувати закон, тим паче що вони були попереджені. Бо згідно ст. 68 Конституції України “Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.”

Напишіть свій відгук