Після перегляду відео трансляції останньої позачергової сесії стає зрозуміло, що ніяке почуття гумору не дозволить ані на мить позбавитися думки, що ОТГ йде на дно, швидко набираючи оберти. Здається, навіть, у ДіКапріо, а, може, у всього Титаніка було більше шансів утриматися на плаву, ніж у нашої ОТГ з такими керівниками та депутатами.

Яскравим прикладом є ситуація з АЗС у Орлівщині. Коли видавали цю земельну на минулій сесії, голова твердо та суворо запитав у Євгена: «Це ж не АЗС!?». Той прошепотів йому – ні, шо ви, нікак ніт! І ось, ділянку надано, та, раптом – а там АЗС! Голова в шоці, як таке могло трапитися? Тут згадується Людвіг Аристархович, який накладав купи лайна людям під двері, а потім плескав руками та дивувався – хто, хто це зробив?
Але ж треба діяти! «Свістать всєх на вєрх», я зупиняю дію рішення про відведення земельної ділянки… щоби на наступній сесії знову ту ділянку надати тій самісінькій особі. Тобто, нікого не покарано, нічого не демонтовано – ми будемо просто зупиняти дію рішення і знову надавати ділянку, доки людина не змінить цільове призначення і залишиться там назавжди.
Ось що нам каже їх голос слуги народу щодо розвитку ситуації: «Грубі порушення виявили і представники сільської ради, виїхавши на місце розташування АГЗС, повідомив начальник відділу земельних ресурсів та екології Євген Резніченко.»
А ось що вони пишуть стосовно того, як голова та депутати можуть вертіти усіх Орлівщан через мікрофон: «Такі дії не суперечать чинному законодавству і передбачені Законом України «Про місцеве самоврядування», зазначила начальник юридичного відділу Марина Гетманчук».
Так, давайте далі. Шелєгова… Знов щось проголосували, навіть не почувши що конкретно. 10 мільйонів субвенції розмазали по двох дорогах у Піщанці та будинку культури у Меліоративному. Перевиконали бюджет на 7,8 мільйона, збільшили дохідну частину сільського бюджету на 1,43 мільйона та розтринькали їх наступним чином: 729 тис. грн виділили на зарплатню працівникам сільради, 200 тис. на ремонт у Меліоративному, 150 тис. на оплату водовідведення та 50 тис. на предмети та матеріали для благоустрою, 192 тис. грн на 4 тренувальні майданчики (10 відсотків від загальної суми по програмі Президента України. Тобто, 4 майданчики тягнуть майже на 2 мільйони? Ось тобі і велике будівництво.), 30 тис. на нагородження молоді, 80 тис. на розвиток культури.
Ще, з якоїсь іншої субвенції, 350 тис. грн на нормативно-грошову оцінку землі у Новоселівці. Мабуть, земельна комісія хвилюється, що десь загубила пару ділянок та ще не все розпродали родичам та невідомим особам з Дніпра. Ось так, вчора ти висів на білборді Батьківщини біля Каравану, а тепер – поважна особа у ОТГ, депутат другої каденції, «дєлітєль всєя Новоселівки».
До речі, грошей на аналізатор у Меліоративному та на борги 2019 року за бюджетом участі грошей не залишилось. Також, дякуючи депутату Серчук, ми з’ясували, що Валентина Степанівна – це перша ворюга після Мазниці.

Далі щось там змінили у статуті спортивного заходу «Камелот 2014» – здається, передали керування відділу освіти. Потім Плачков не зміг згадати, на скільки роздав допомоги – почав с 13 500, далі – 23 500, зійшлися на 29 500.

А от ціни на заняття у школі мистецтв приємно здивували – від 50 грн на місяць за акордеон до 150 грн за комплексне навчання.
Ну, і наша улюблена рубрика – «земельні ділянки за 300». Там нічого не почути, що він там буботів собі під носа – тому 2 Га, сьому 2 Га. Якщо вам цікаво, почитайте рішення комісій. Але приємно знати, що, наприклад, пані Серчук не зупинилася на досягнутому: синуля, боєць АТО (тут вона зазвичай починає пускати сльозу) вже отримав свої 2 Га, а тепер настала черга сестри – 1,5 Га. Не дуже цікаво розбиратися, що там вони зробили з 0,7 Га – хтось там відмовився, а донька собі забрала. Здається, вся Серчукова династія вже ділянками обставилася, настав час йти на друге коло. Це називається “НАВЕРЕЩАЛА”.

“Щоб корупцію побороть, її треба очолити…”

(Архівне відео 2017 року)

Напишіть свій відгук