Вийшла чергова стаття від офіційного каналу Піщанської сільради про “Велике будівництво в Орлівщині” – хвалебна ода керівнику санаторію “Новомосковський” і всім іншим ‘поважним’, хто приїхав рядом з лопатою постояти.

Якщо стисло, Андрієнко облаштував клаптик берега Самари, щоб ‘п’яне бидло’ з колясками не лізло на його пляж через незаконно встановлений паркан на незаконно захоплену територію, за яку він нічого не сплачує в бюджет громади. Про це вам в прес-релізі не розкажуть, але то таке…

Читаємо, насолоджуємось:

Пляж між санаторієм «Новомосковський» (нині – санаторій «Курорт Орлівщина») і колишнім оздоровчим табором ім. В. Терешкової здавна був одним із популярних місць відпочинку орлівщинців, особливо жителів прилеглих обійсть. Не цуралися навідатися сюди і численні гості села – любителі чистої заводі і природи.

З початком 90-х, коли надбане десятиліттями поступово перетворилося на пустки, подібна доля спіткала і санаторій, а громадський пляж став захаращеним сміттям і порослим бур’янами та очеретом пустирем. Щоправда, декілька метрів сусіднього, санаторного, залишилися придатними для відпочинку, тож бажаючі поплавати і позасмагати поступово перекочували туди.

Ситуація змінилася, коли оздоровницю очолив Олександр Андрієнко, кардинальними зусиллями якого вдалося повернути до життя заклад, що став відомим далеко за межами району та отримав статус санаторію-курорту. Відповідно змінились і вимоги до перебування на території санаторію і, зокрема, його лікувального пляжу, куди, зважаючи на санітарні норми та карантинні заходи, довелось обмежити доступ чималій кількості бажаючих відпочити, що давно проторували дорогу сюди не тільки з Орлівщини та навколишніх сіл, а навіть з Дніпра.

– Наш заклад постійно підтримує громаду, завжди готовий до співпраці, допомоги людям, – говорить генеральний директор санаторію «Курорт Орлівщина» Олександр Андрієнко. – Тож з керівництвом Піщанської ОТГ, місцевим старостатом було прийнято рішення відновити громадський пляж, яким здавна користувались орлівщинці.
До хорошої справи разом із працівниками оздоровниці на чолі з Олександром Андрієнком та небайдужими жителями села, серед яких Євген Головко, Іван Сова, Любов Качур, Володимир Бабенко та Ігор Голощипов, долучилися піщанський сільський голова Сергій Тищенко, староста с. Орлівщини Віктор Самарський. Спільними зусиллями, попри цьогорічні погодні умови, задумане вдалося здійснити. Результат навіч – дно річки очищене, прибережну зону пляжу звільнено від бур’янів, звалищ сміття й дбайливо впорядковано, завезено пісок, облаштовано дитячу гірку, пісочницю, футбольний майданчик, роздягальню і вбиральню.

– На сьогодні – це перший етап відновлення місця відпочинку гостей і жителів села, – говорить Олександр Андрієнко. – Далі, в залежності від потреби, по можливості разом з громадськими активістами, представниками влади, будемо розширювати і покращувати улюблене багатьма поколіннями орлівщинців місце відпочинку.

Напишіть свій відгук