Коротенько пройдемося по “нових обличчях” та покажемо вам “оновлену” сільську раду і перспективу покращень, що нас чекають.

Головою став Сергій Тищенко, колишній голова селища Меліоративне. Що відомо за нього? По перше, він абсолютно ніяк себе не проявив в якості старости Меліоративного, отримуючи при цьому зарплату 25 690 в місяць. Він ніколи не звітувався за свою роботу як староста, і як голова. Тому не варто очікувати цього у майбутньому.

Зі слів активістів Меліоративного відомо, що Тищенко замішаний в шахрайстві та дерибані майна селища Меліоративного і абсолютно достовірно відомо про його щільні зв’язки з Герасимчуком – головним “комунальником” нашої громади, колишнім депутатом райради від “Опозиційного блоку”, а тепер, як і Тищенко – “Слуга народу”. Саме з Меліоративного почався зліт Герасимчука на “бюджетний Олімп” Піщанської ОТГ. Цей дует дерибанив с.Меліоративне завзято, зухвало і з неабияким ентузіазмом. Уявіть собі, як вони планують розвернутись з у 100 разів більшим бюджетом.

Сьогодні Тищенко судиться з колишнім депутатом А. Копосовою щодо захисту своєї “честі, гідності та ділової репутації”, але він програє.

Щоб ви розуміли скільки людей вирішило долю Піщанської ОТГ на наступну каденцію (сподіваємось, не більше 2-х років). За Тищенко проголосувало 2656 виборців з майже 20000.

В сільській раді сьогодні ми маємо 26 депутатів з яких 11 – “Слуга Народу”, 4 – “Опозиційна платформа За життя”, 3 – “Сила і честь”, 3 – “Батьківщина”, 3 – “Наш край”, 2 – “Пропозиція”.

Насправді, на партії можна не звертати увагу, потому як у минулі вибори кандидати йшли під одними партійними брендами, та швидко перефарбувались і пішли вже під іншими. Бо вірність партіям та ідеологіям для них не головне. Головне – це вірність баблу. Так само вони будуть і працювати в раді, керуючись не політикою партії, а лише шкурним інтересом.

З минулої каденції ми маємо 7 депутатів.
Депутатів інших рад, або родичів “колишніх” – 9.
Абсолютно нових – 10 людей.

З минулої каденції залишились: Т.Бондаренко, О.Задерака, Г.Серчук і власниця генделика в Новоселівці – В. Яковенко. Жоден з цих депутатів не надав публічний звіт про зроблену в якості депутата роботу, про виконання своїх попередніх передвиборчих обіцянок. Не кажучи вже про те, щоб відзвітувати у відповідності до частини 2 статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Залишилась Тетяна Іванівна Фоменко, незмінний секретар сільської ради, колишній депутат від ВО «Батьківщина», а тепер… “Слуга” Зеленського. За неї проголосувало аж 21 людина. Посада секретаря Тетяні Іванівні в цьому скликанні вже не світить, бо Тищенко протягнув з собою свою людину, колишнього секретаря Меліоративненської селищної ради – Чуднівець Оксану Григорівну.

Менше Тетяни Фоменко голосів отримали лише 2 людини – нікому не відомий механік діагностичної станції “Автотехтестсервіс” – Михайлов Олександр Леонідович, Опозиційна платформа Лехаім (За життя) – 20 голосів.

І колишня керуюча справами, звільнена попереднім керівництвом за недоцільністю Деревчук Валентина Степанівна – 16 голосів (Наш край).

Також старими-новими депутатами стали голова земельної комісії Козар, голова бюджетної комісії Я.Бабашова. Ці широковідомі у вузьких колах особистості так само нічим не відзначились за 2 роки свого депутатства і жодного разу не звітували про свою роботу. Робота комісій, які вони очолювали, проводилась непрозоро. Жоден з протоколів комісій за 2 роки не оприлюднено.

Не обійшлося без родичів, яких напхали в раду зацікавлені особи. Так, першим кандидатом від “Слуги народу” пройшов безробітний брат Дмитра Герасимчука – Вадим Герасимчук (смотрящій за асенізаційним бізнесом «родини»). Замість Лужного Юрія Івановича естафету прийняв його брат – Лужний Андрій Іванович. Новообраний голова громади втиснув в депутати свого сина – Тищенко Сергія (фігурант кримінального провадження №12013040160000148 що розглядається Новомосковським міськрайонним судом, справа № 183/2806/14, за фактом шахрайства). А депутат Леонид Токовило – свою дружину та колишнього землевпорядника Піщанської сільської ради – Токовило Любов Іванівну.

Депутатами Піщанської сільської ради стали колишні депутати Новомосковської районної ради – фермер Жигалко з Новоселівки та Віктор Самарський з Орлівщини (який відзначився шахрайством та браконьєрством на посаді голови Новомосковського УТМР).

Як ми бачимо на прикладі новообраного депутатського корпусу, знову відбувається круговорот “колишніх та досвідчених” в природі – вони з однієї ради або посади в органах місцевого самоврядування перестрибують на іншу.
Для населення при такому розкладі не варто чекати якихось змін.

Щодо фахового складу новообраної ради ми маємо:
1 безробітний, 3 пенсіонери, 2 фермера, 2 освітянина, 5 підприємців, водій, механік, медична сестра, 9 сільських посадовців (діючих та колишніх) і інженер.
Бажаємо нашій громаді потужного розвитку та успішних реформ з цими людьми!

Напишіть свій відгук