Торговець землею Піщанської ОТГ

В Другу Світову нацисти вивозили родючу українську землю. Сьогодні це роблять свої...

0
1105

В Другу Світову родючу українську землю вивозили нацисти. Сьогодні це роблять свої…

Бізнес з продажу землі в одному з віддалених сіл Піщанської ОТГ організував колишній депутат Піщанської сільради – Балагура Олег Вікторович. Для незаконного збагачення він обрав земельну ділянку біля кладовища в с. Підпільне, яка колись належала місцевому монастирю. Тут вже тривалий час він знімає родючий шар землі та вивозить його на продаж. Сьогодні на місці, де колись була родюча земля, з’явився котлован глибиною в метр. Який, після вичерпання землі, скоріш за все почнуть засипати сміттям.

Як повідомляють джерела, поліція затримувала завантажену чорноземом техніку колишнього депутата вже декілька разів. Одного разу грунт з цієї ділянки вивозився безперервно протягом тижня! За фактом злочину відкрита кримінальна справа за ст.254 ККУ, але колишній депутат і не думає зупинятися.

До такого легкого заробітку – продажу надр – зазвичай вдаються ті, хто вичерпав свої інтелектуальні можливості для ведення нормальної підприємницькій діяльності: надання послуг, виробництво нових товарів з високою доданою вартістю, переробка та вирощування сільськогосподарської продукції. Це завжди складніше, ніж просто щось спиляти, викопати і продати.

Маючи власну техніку – Камаз та навантажувач, будучі депутатом, Балагура мав дружні стосунки с колишнім головою Миколою Мазницею та отримував підряди на виконання робіт, зазвичай не офіційні. Але зі зміною керівництва та обранням нової ради, доступ до годівнички прикрили. Весь час своєї каденції такі депутати використовують посадові становища задля власної вигоди, а не займаються створенням бізнес-можливостей для всієї громади. А коли все закінчується – вдаються до банального дерибану надр.

Хочеться згадати, що непокаране зло має властивість зростати і поширюватися. Тож сподіваємось, що слідчий відділ не спустить цю справу “на гальмах”…

Сьогодні Балагура, який відверто плює за закон, знову балотується в депутати Піщанської ОТГ від новоствореного політичного проекту “ПРОПОЗИЦІЯ”. Думаємо, не варто пояснювати чим загрожує мешканцям громади таке “дежавю”.

Напишіть свій відгук