Zudikov Alexander:
Доброго дня любі друзі! Сьогоднішня розповідь про те як деякі свині (людьми їх назвати просто не можу) під впливом миттєвої жадібності і тупоумства крадуть у самих себе і своїх дітей майбутнє і право жити в чистій країні, дихати чистим повітрям і пити чисту воду. За правилами санітарної очистки населених пунктів в Україні спроектовані спеціальні полігони ТПВ, де сміття безпечно складується для поховання на спеціальний гідрозахисний екран, що перешкоджає попаданню продуктів розкладання в підземні водоносні шари грунту, джерела питної води. Але чомусь деяким діячам шкода заплатити кілька сотень гривень за утилізацію машини сміття на полігоні і вони вважають за краще вивалити його в посадку або яр, це сміття отруює все навколо, а перебуваючи без нагляду ще й часто служить джерелом загоряння. Одне таке стихійне звалище сміття знаходиться між населеними пунктами Піщанка та Новоселівка (біля Новоселівського лиману). Там навіть кількома бригадами організовано ручне сортування сміття і навантаження вторсировини на машини! Наводжу відео і фото, а також дані Гуглкарти із зазначенням геокоордінат. Нам навіть вдалося шляхом зрівняння карт дізнатися номер земельної ділянки в кадастровій карті України: 1223285500:01:052:1000, це землі запасу Піщанскої ОТГ. Це стіхійне звалище займає вже декілька гектарів землі! Судячі з його стану воне існує багато часу, але досі не бачимо ніякої реакції з боку Т.Лампікі і її Екопатруля (але зато вистачає часу на показові пікети і перекриття трас біля полігонів), Ніякої реакції немає від МВС і екологічної інспекцїї. Потрібно термінове втручання обласной і місцевой влади, а також усіх справжніх екологічних активістів щоб припинити існування такого звалища поки воно не отруїло Піщанку та Новоселівку.


Звалище тут зроблено з “благословіння” колишнього голови Миколи Мазниці. Але добру традицію нереагування на екологічні правопорушення продовжує Лисичкін.

Ми продовжуємо фіксацію сміттєзвалищ на мапі громади. Якщо маєте інформацію – додавайте координати в коментарях.

Як дійдуть руки – розпочнемо вендетту проти тих, хто в цьому винен.

Нагадаємо, що на “ліквідацію” цього сміттєзвалища в 2018 років Мазниця виділяв 90 тис гривень. Щось прибрав, але як ми і писали – все виявилось показухою та відмиванням коштів.

Наразі тут прямо на місці відбувається сортування сміття та вивезення вторинної сировини. Але ж ми пропонували створити сміттєсортувальну лінію, щоб робити це централізовано, з прогнозованим надходженням в бюджет громади – до 1 мільйону гривень в місяць (саме стільки коштує нам апарат сільської ради, який за 2 роки так нічого і не заробив).

Напишіть свій відгук