Люди задають доречні запитання:

Вера Бабушенко: А МОЖНА У НАШІЙ ГРОМАДІ ЩОБ ХОДИВ ТРАНСПОРТ МІЖ СЕЛАМИ? БАГАТО ЛЮДЕЙ НЕ ЗМОЖУТЬ ДОБИРАТИСЬ НА РОБОТУ ?У ГРОМАДІ ЗАБУЛИ ПРО ТАКИХ ЯК МИ ! ПО ДНІПРІ ТРАНСПОРТ Є.!”
МЕНІ, НАПРИКЛАД ТРЕБА ДОБИРАТИСЬ НА РОБОТУ З ОРЛІВЩИНИ ДО МЕЛІОРАТИВНОГО, Я ТАМ ПРАЦЮЮ 20 РОКІВ.
МЕНІ ЯК ЇХАТИ ?

Що у відповідь робить влада? Відмовчується, як завжди на незручні запитання.

Нагадаємо, що ми, як “Команда розвитку та реформ” пропонували зробити безкоштовний транспорт між нашими селами для всіх. Але обрали поважних, досвідчених людей. Протягом 2х років це питання навіть не обговорюється. А насправді – зробити це дуже просто.
Якщо звільнити парочку дармоїдів – таких як Мазниця та Ільчук, за заощаджені кошти це можна собі дозволити!

Розповідаємо ЯК

Мазниця, його любий друг Ільчук (безпорадний та беззмістовний “інспектор по праці”), та ще одна підручна Мазниці “керуюча справавами” Деревчук (вже звільнена минулої сесії) коштують громаді 70,000 грн. на місяць. Або 840 тис. грн. на рік.

Сергій Шеповалов та Олексій Прокопенко прорахували фінансову та юридичну складові питання громадського транспорту в нашій громаді. Висновок: сільрада за зарплату мазниці-Ільчука-Деревчук може забезпечити безкоштовний проїзд всіх категорій по всій території громади (від Новотроїцького до Ягідного і до новомосковського мосту). Для цього навіть не потрібно дозвіл транспортної інспекції (це перевезення всередині громади). Наймаємо водіїв зі власним транспортом. Паливо виділяємо відповідно до затвердженого ліміту, ліцензію самі дадуть, якщо вона необхідна.

Витрати порахувати нескладно, тому що водій спринтера з особистим автобусом йде на 12-15 тис.грн на місяць (двох маршруток досить + пара змінних водіїв на випадок лікарняного за 8 тис./міс). Витрата у спринтера 16-17 л / 100 км ДТ, еталон 25л/100км. Вийшов би прекрасний соціальний проект, віддалені села отримали б зв’язок зі світом, тому що Підпільне НЕ МАЄ транспортного сполучення з 2004р.
(Як виглядає той депутат-пустишка з Підпільного ми навіть не знаємо – він, напевно, щось обіцяв своїм виборцям)

Тим більше депутати планують витратити гроші на оплату проїзду пільговиків, а можна за ці гроші возити БЕЗКОШТОВНО не тільки пільговиків, а всіх мешканців громади, і не 4 рази на місяць а постійно.

Можна видати людям картки зі скретч-кодом, як в Києві і інших містах видають соціальні карти, що дає право на безкоштовний проїзд.

Все просто. Потрібні лише кошти, які зараз зливаються в каналізацію (читай – на зарплати та премії “поважним людям”, та їх оборудки) та ПОВНОВАЖЕННЯ.

Вячеслав Горобець

Напишіть свій відгук