Голосування в двох групах – Підслухано в Піщанці та З Орлівщиною в серці! показало бажання переважного (~98-99%) кількості проголосувавших створити маршрут в середині громади за кошти, які заощаджуються від звільнення непотрібних чиновників “команди Мазниці” – Деревчук, Гречко (звільнені), Ільчук та сам Мазниця. Сотні тисяч гривень на рік витрачаються на пустоту – номенклатурну “еліту” яка роками грабувала село та район, паразитуючи на суспільному майні та бюджеті. Між тим громаді край не вистачає розвитку соціальних послуг та реальних покращень в сфері економіки, благоустрої та довкіллі.

Мазниця, та Ільчук (“інспектор по праці” з засекреченими звітами про свою роботу), колишня “керуюча справами” Деревчук (вже звільнена минулої сесії) коштують громаді 70,000 грн. на місяць. Або 840 тис. грн. на рік.

Активісти громади Прокопенко та Шеповалов, прорахували, що цих коштів вистачить на роботу двох маршруток та безкоштовний проїзд всередині громади для ВСІХ (а не тільки пільгових категорій) громадян.

Кожен з депутатів в своїх передвиборчих обіцянках наголошував багато чого. В тому числі там було про покращення транспортного сполучення всередині громади, але жодних кроків для цього зроблено не було. Не було навіть обговорення.
Звичайно, цей пункт був скопійований з великої програми розвитку Піщанської ОТГ команди активістів Команда Розвитку та Реформ: Вирішення транспортної проблеми, налагодження транспортного сполучення з віддаленими районами громади, забезпечення безлімітного, безкоштовного проїзду пільговим категоріям населення.

Але одне – це здерти текст програм.Зовсім інше – знати, як її реалізувати. До речі, єдиний депутат, який висловився за Мазницю – це був Ігор Гуртовий. При нагоді ми обов’язкового спитаємо, що спонукало його підтримати колишнього голову та яку користь від нього отримує громада.

Сьогодні, в умовах кризи та погіршення економічного становища мешканців, депутати як ніколи повинні ставити питання ефективності використання бюджетних коштів та оптимізації всіх марних витрат, до яких відноситься утримання місцевої номенклатури, “поважних людей” та їх пристосуванців. До яких відноситься колишній голова сільради Микола Мазниця та всі до нього наближені.

Отже – час настав і зараз ми побачимо, чи готові депутати почути виборців. Що переможе цього разу – кругова порука чи думка мешканців громади?

П. С. Для тих хто підзабув: аналіз результатів роботи першого заступника М. П. Мазниці за 2018 рік. Якщо переставити дату на 2019 – то результати будуть такими ж самими

Напишіть свій відгук