“Низькі зарплати – чи це добре мотивація?” запитує пан Спічак, який ніколи в своєму житті не працював у справжньому бізнесі, а останнім часом, займаючись “координуванням” грантових програм в нашій громаді за НЕАБИЯКУ зарплату, нічого не досяг та нічим не відзначився за 2 роки.

Пояснюю, як людина, яка заснувала свій перший бізнес в 15 років (зі своїм 30-ти річним досвідом підприємництва, виробництва та IT-технологій).

Висока зарплата – гарна мотивація, КОЛИ ВОНА ПРИВ’ЯЗАНА ДО РЕЗУЛЬТАТУ!

Саме про це я казав Спічаку і Мазниці та тій презентації зі своєю моделлю економічного розвитку села. Саме так працював за моєю порадою славнозвісний голова Єлизаветівки Максим Голосний, який з два роки ПОДВОЇВ чи, навіть, ПОТРОЇВ бюджет своєї сільської ради, не маючи ані ОТГ, ані інших преференцій. У жорсткому протистоянні з обласною та районною адміністрацією. Це село сьогодні має НАЙВИЩІ соціальні стандарти!

Ти працюєш на мінімалку, поки не починаєш приносити прибуток. Але беззаперечно, по-справедливості, це твоє право взяти відсоток від того, що ти приніс! Заробив мільйон – це твоє законне право взяти 10-20 або більше відсотків. Ніхто слова тобі не скаже! В бюджеті не було мільйону, а тепер він є через твої заслуги, твою роботу. Отже візьми свій відсоток. Саме так працює в бізнесі. Але ж ні – вони беруть З ТОГО, ЩО ВОНИ НЕ ЗАРОБИЛИ, а нас годують обіцянками та розповідями, як їм тяжко працюється заради “кращого майбутнього”. Почекайте ще рік, чи два, чи три. А може до кінця каденції – результат буде. Колись. Але зарплату ми хочемо просто тут і зараз.

І друге – морального права ти не маєш призначати собі зарплати більші за зарплати людей в твоїй громаді. Працюй над тим, щоб всі отримували 15-25 тис! Створюй бізнес можливості, створюй високооплачувані робочі місця!

Наприклад, в Данії є закон, згідно з яким керівник не може отримувати зарплату більше ніж в 3 рази вище, ніж співробітник з НАЙМЕНШОЮ зарплатою в його компанії. Отже, хтось отримує 4000 грн. – твій потолок 12000. Не 25000, не 35000 грн.

Як вам така мотивація? Посадовці Піщанської ОТГ зробили собі невеличку “Європу з зарплатами 1000-1500 євро” для “любих себе”, для свого невеличкого клану “досвідчених управлінців”, не приносячи ніякої користі громаді, не звітуючись, не переймаючись проблемами інших людей. Хто дав їм таке право?

Особливий цинізм та лицемірство полягає в тому, що поки вони “покращують” наше з вами життя тут, заробляючи собі гроші, своїх дітей пан Мазниця та пан Спічак відправили на навчання та роботу до Європи, подалі від їхніх “покращень”.

“Приходь і працюй” – каже мені пан Спічак. З ким працювати – з вами? Ви навіть читати не вмієте те, що я пишу. Я 10 років намагався пояснити вам і Мазниці свої пропозиції, свої ідеї, зрушити з місця багато проблем. Хто до мене дослухався? Кому це було потрібно? Зараз я просто не хочу марнувати свій час. Я БУДУ працювати на громаду, але БЕЗ ВАС! Я не планую їхати, і дітей своїх не відправляю за кордон!

Високі зарплати посадовців при тотальному зубожінні населення, без прив’язки до результату – це цинізм, знущання над справедливістю та звичайне МАРОДЕРСТВО. Так, ви МАРОДЕРИ.

І я хочу щоб це зрозуміли нарешті мешканці нашої громад. На наступних виборах нам знову будуть брехати, повзти до влади, чіплятися за свої крісла. Зрозумійте, що вони не просто крадуть наші гроші. Вони 20 років крадуть найцінніше – наш життєвий час, наше комфортне середовище, НАШЕ МАЙБУТНЄ!

Напишіть свій відгук