Про це повідомляють мешканці Піщанки та Орлівщини.

Дорогі мешканці, гості та СВИНІ… В Орлівщині в районі, дачного краю, який виходить на сторону заправки Скай. НАРОД який облаштовуе дачні ділянки, вивозять сміття просто в ліс! Повний Ліс сміття! Біля річки сміття… ДЕ ГРОМАДА!? ДЕ ПОЛІЦІЯ… Alex Paluy

Вячеслав Горобець, активіст Піщанки, який близько 10 років веде боротьбу за чисте довкілля в селі, прокоментував це повідомлення:

Це тому, що Лисичкін (голова села) та Мазниця (перший заступник) жодних заходів не зробили, щоб змусити дачників укласти договори на вивіз сміття. Якби були договори – не було б сміття. Направляйте лист до сільської ради – якщо не приберуть, треба притягнути Лисичкіна до відповідальності.

Як працювати з дачниками? Делегація сільської ради, на чолі з Мазницею та Лисичкіним, їздила до Андрія Пінчука (староста Волоського), “досвід переймати”, але окрім фоточок – нічого не привезли. Проте 150% премії – кожного місяця.

Пам’ятайте – у кожної проблеми є Прізвище, Ім’я та По-батькові. І не треба соромитися їх називати.

Допомагайте наносити сміттєзвалища “найтуристичнішої громади” на мапу. Надсилайте мені координати з фото.Повідомляйте сільраду про сміттєзвалища! Ліквідація стихійних сміттєзвалищ – це їх обов’язок! Зразки звернень про сміттєзвалища тут – https://pishanka.dp.ua/wp-content/uploads/2019/09/akt_skarga_smittya.zip

Скарги на невиконнання обов’язків підприємства “Комсіті” з вивозу ТПВ.
Про результати розгляду пишіть в групі та на сайті.

Постанова Кабміну “Про затвердження Порядку виявлення та обліку безхазяйних відходів

3. Власники або користувачі земельних ділянок, на яких виявлено відходи, зобов’язані повідомити про них місцеві органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.

4. Підставами для здійснення процедур визначення відходів та наступного їх обліку також можуть бути заяви (повідомлення) громадян, підприємств, установ та організацій, засобів масової інформації, результати перевірок територіальних органів
Держекоінспекції, Держсанепідслужби, органів місцевого самоврядування тощо.
5. Заяви (повідомлення) про факти виявлення відходів розглядаються на черговому (позачерговому) засіданні постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами (далі – комісія).

Алгоритм дій у разі виявлення спалювання відходів та листя

 

Напишіть свій відгук