Як треба читати новини про “майбутні покращення” від ОДА. “Справжню перлину нашої області хочуть віддати іноземному інвестору.

Про це сказано в новині Дніпропетровської облдержадміністрації, яка наразі шукає інвесторів, що допоможуть модернізувати лікарню. Про це повідомив очільник регіону Олександр Бондаренко під час візиту до лікувально-реабілітаційного центру.

Дніпровська Обласна Фізіотерапевтична Лікарня Солоний… – один зі скарбів нашої області, який маємо показати всій Україні. Це ексклюзивний курорт з унікальним мікрокліматом.

“Солоний Лиман” наразі є комунальним підприємством Дніпропетровської облради. Я хочу нагадати, що ОДА останні роки владала мільярди в “ремонт доріг” та очищення річок, неефективно використовуючи кошти екологічного фонду та інших.

Дороги сьогодні руйнуються, річки знову заростають очеретом. Між тим, для підприємства з унікальними можливостями, яке може стати постійним джерелом поповнення бюджету з боку вітчизняних та закордонних туристів, при належному менеджменті, шукають інвестора!
На безглузду фрагментарну розчистку річок та облаштування пляжів, яка не вирішує жодних системних екологічних проблем, кошти були. А на “скарби нашої області”, “ексклюзивний курорт”, “справжню перлину” – коштів не знайшлося!

Отже, зараз пропонується знайти інвестора, який, звичайно, не буде займатися благодійністю. Він буде вкладати кошти, щоб заробляти, використовуючи наші природні ресурсі. Заробляти в десятки разів більше, покладаючи всю додану вартість у власну кишеню, яка могла б опинитися в СУСПІЛЬНОМУ БЮДЖЕТІ, і знову таки – піти на покращення життя людей та навколишнього середовища. Ми віддаємо “інвесторам” засоби виробництва, пишучись тим жалюгідним податком, який вони сплачують в бюджет, та “робочими місцями” з зарплатами, далекими від тих, що призначають собі наші чиновники.

Я хочу щоб ви, нарешті, зрозуміли той нонсенс, який відбувається під гаслами “лібералізації”, “приватизації”, та “відокремленні держави від економіки”.
Все, що приватний власник робить ефективніше – це перерозподіл прибутку на власну користь за рахунок суспільної власності наших громад і нашої держави…

Вячеслав Горобець

Напишіть свій відгук