ЇМ СОРОМНО за зарплати, які вони собі напризначали!

Сьогодні в Піщанці було зірвано білборд, яким активісти привітали мешканців Піщанської ОТГ з річницею створення громади.

Білборд поклеїли вчора, біля Піщанського клубу, але вже вчора увечері, як стверджують мешканці, співробітники сільради під’їхали та обірвали його. І  сьогодні ведуть переговори з власниками будівлі, щоб жодним чином подібні білборди не з’явилися знову!

Що ж було на тому білборді? Він не порушував жодного закону, не закликав до будь-яких протиправних дій.

Там містилась інформація, яку оприлюднено посадовими особами у своїх деклараціях, як того вимагає чинне законодавство. А саме – дані про заробітні плати ТОП посадовців Піщанської сільради. Та коротенький звіт за пророблену роботу, який вони за рік не спромоглися надати мешканцям нашої громади (І ніколи не надавали). Більшість людей не має доступу до цих даних, а посадовці не поспішають вам розповідати…

Отримуючи по 20-30 тисяч гривень зарплат, вони не збільшили бюджету громади, а навпаки – сьогодні ми маємо дефіцит та недофінансування! Вони не створили жодного прибуткового комунального підприємства. А “нові робочі місця” та “європейські зарплати” з’явились тільки для “наближених” до сучасного керівництва, а фактично тих представників місцевої номенклатури, які десятиріччя грабували село, розпродавали землю, та приватизували інфраструктуру на своїх родичів та “любих друзів”.

Деякі дороги ще ремонтуються за рахунок обласного бюджету. Але все те, що передано до повноважень сільської ради – грабується, руйнується, дерибаниться та продається. Та ж сама доля спіткала і збільшений місцевий бюджет Піщанської об’єднаної громади.

Десятки бездарних бюрократів, крадіїв та чиновників, нових і старих, та їх прибічників, отримали підряди на роботи та зарплати від 500 до 1200 доларів. Не вміючи нічого створювати та заробляти для громади, вони банально рвуть місцевий бюджет на шматки. Вони створили “маленьку Європу” для себе і “гетто” для інших односельців.

Прибирання снігу в квітні, неіснуючих сміттєзвалищ, підряди на кишенькових підприємців, дерибан на спилюванні дерев – це лише стислий перелік з чисельних розслідувань та кримінальних справ, які ініціювали активісти Команди розвитку та реформ за минулий рік.

Для порівняння, варто нагадати що найбільша зарплата посадовця в Петриківському районі – у голови Єлизаветівської сільської ради Максима Голосного. Вона становить 18000 гривен. АЛЕ, за умови ЩОМІСЯЧНОГО ЗВІТУ та від реального перевиконання бюджету громади за рахунок повернення майна громаді, донарахування податків та створення прибуткових комунальних підприємств. За 2 роки він спромігся ПОДВОЇТИ бюджет громади. Перевиконання бюджету на 1.04.2019 становило півмільйона гривень. Саме це є підставою для його преміювання громадою села!

Лисичкін нічого не збільшив, нічого не створив, не кажучи вже про його перших, других та третіх заступників. За рік роботи сільська рада під його керівництвом показала тільки боротьбу за перерозподіл сфер впливу та дерібану бюджету.
Згідно наших даних, цей “унікальний” для громади кадр отримує оклад 8000 + премія 16000 (200%) + надбавки 4000 за напруженість і т.д до 50% = 28 000 грн + надбавка за ранг, окрім додаткових 13-ї та 14-ї зарплати (щорічна материальна допомога, оздоровлення, і таке інше).

Тож скільки коштує нам утримання приблизно 80-ти працівників апарату – “дармоїдів”, які годуються з наших з вами податків, не надаючи ЖОДНОЇ КОРИСТІ для звичайних людей? Їх зарплати ми незабаром оприлюднимо – ВИ ПОВИННІ ЗНАТИ!

Це розуміють і самі нікчеми, яких лякає правда, що висвітлюємо на білбордах і те, що люди врешті решт замисляться над тим – НАВІЩО ВОНИ ВЗАГАЛІ ПОТРІБНІ? І скільки ще триватиме брехня, пограбування та руйнування нашої громади?

Вячеслав Горобець

Напишіть свій відгук