Запрошення на другу сесію Піщанської ОТГ, 26 червня 2018 року о 14-00

0
1590

На сесію запрошуються мешканці Піщанської ОТГ, працівники судової гілки влади, прокуратури, поліції та депутати інших населених пунктів та обласної ради в якості спостерігачів та експертів для надання правових висновків щодо відповідності рішень та процедури ведення сесії законам України. Особливо запрошуються працівники Центру розвитку місцевого самоврядування в м. Дніпро.

На другій сесій вже будуть голосувати за “земельні питання”, але, як завжди, всупереч закону “Про доступ до публічної інформації” проекти рішень не оприлюднені.

ДОВІДКА: Відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації зобов’язані оприлюднювати, зокрема, нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності. Проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття. Як вбачається із Закону, органи місцевого самоврядування не пізніш як за 20 робочих днів до дати розгляду з метою прийняття мають оприлюднювати проекти своїх рішень, які підлягають обговоренню.

Закон України «Про доступ до публічної інформації» не містить винятків із загального правила щодо необхідності оприлюднення за 20 робочих днів до дати розгляду з метою прийняття проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування.

У частині 4 статті 15 Закону встановлено виняток, коли не відкладно оприлюднюється інформація про факти, що загрожують життю, здоров’ю та/або майну осіб, і про заходи, які застосовуються у зв’язку з цим. Наприклад, це стосується оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування щодо надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, введення режимів воєнного або надзвичайного стану, стосовно заходів для врятування населення або недопущення загибелі людей.

===
Відповідно інформації сайту Піщанської сільської ради,
Піщанська сільська рада повідомляє про скликання чергової другої сесії сьомого скликання, яка відбудеться у приміщенні сільського будинку культури 26 червня 2018 року о 14-00 год. з наступним порядком денним:

  1. Про затвердження регламенту роботи Піщанської сільської ради.
  2. Про встановлення місцевих податків та зборів на території Піщанської сільської ради на 2019 рік.
  3. Земельні питання.
  4. Різне.

Вже стало традицією, що через непрофесійні дії працівників апарату сільської ради (секретаря ради та керуючого справами) не оприлюднено для ознайомлення проекти документів сільради, що запропоновано депутатам для розгляду, а саме, регламент сільської ради та додатки до рішення щодо встановлення місцевих податків на 2019 рік. Знову депутатам пропонується проголосувати за “кота в мішку”.

Напишіть свій відгук