“Команда розвитку та реформ” долучилась до проекту “Захист літніх людей” в Єлизаветівці

0
1368

Викликати охорону або швидку, замовити ліки або продукти харчування, чи вирішити іншу соціальну проблему натиском однієї кнопки! В селі Єлизаветівка, що на Дніпропетровщині, розпочато новий соціальний проект.

Кнопка SOS – такі прилади тут будуть встановлювати уразливим групам населення, які час від часу потребують термінової допомоги. Ініціатори проекту – сільський голова Максим Голосний та активіст «Команди розвитку та реформ» Вячеслав Горобець.

Перша тривожна кнопка встановлена на цьому тижні Григорію Потаповичу Дуброву – мешканцю Єлизаветівки, одному з двох ветеранів Великої Вітчизняної Війни, що залишились у селі. Свого часу ця людина приймала участь у форсуванні Дніпра. А три місяця тому, скориставшись хворобою та поважним віком ветерана, його пограбували невідомі.

«На цей інцидент одразу відреагувала Єлизаветівська сільська рада, виділив ветерану 5 тис. грн компенсації за вкрадене майно. Але, зрозуміло, що наша правоохоронна система не може надати гарантій, що Григорія Потаповича не буде знову пограбовано, наприклад, наступного дня або через тиждень» – Максим Голосний.

Встановлення таких тривожних кнопок передбачено не лише для ветеранів. Проект розповсюджується на літніх людей, які зробили значний вклад в розвиток територіальної громади, ветеранів труда, тяжко хворих, та інші соціально-вразливі категорії.

Сама кнопка виконана максимально просто – навіть у літніх людей з нею не виникне ніяких проблем. Чоловік натискає на кнопку, йде виклик і з динаміка лунає голос диспетчера. Одночасно надсилається СМС усім відповідальним за опрацювання викликів. Панель з кнопкою монтується безпосередньо біля ліжка пенсіонера або на виході з кімнати.

Вячеслав Горобець, громадський активіст села Піщанка, повідомляє, що є ще багато ідей, соціальних і економічних, які можуть покращити життя селян. А от впроваджувати їх активістам прийдеться в інших громадах – на виборах в Піщанську ОТГ жоден активіст “Команди розвитку та реформ” не потрапив до сільської ради

Напишіть свій відгук