Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування провів семінар для керівного активу Піщанської громади

0
1536

Про перші кроки новостворених об’єднаних територіальних громад з формування виконавчих комітетів як юридичних осіб публічного права, їх структуру та кадрове забезпечення, процедуру правонаступництва та реалізацію проектів розвитку територій йшлося на сьогоднішньому семінарі, організованому Дніпропетровським Центром розвитку місцевого самоврядування для керівного активу Піщанської громади.
Зокрема, експерт з питань децентралізації Ольга Кірєєва надала інформацію учасникам заходу не лише про особливості функціонування управлінських органів ОТГ, але й презентувала реалізовані проекти громад, які можуть бути зразком для інших.
Беззаперечний приклад переваг децентралізації – постійний розвиток громад, зростання доходів та перевиконання бюджетів.

У пріоритеті, завжди, розвиток соціальної сфери, створення нових робочих місць. Але щоб утримати успіх децентралізації, необхідно впроваджувати в громаді секторальні реформи. Децентралізація має стати каталізатором освітньої, медичної та житлово-комунальної реформ.

З цією метою, для поширення кращих практик децентралізації і обміну досвідом, нас запросили на ряд семінарів та зустрічей у діючих громадах, де презентуватимуть кращі практики секторальних реформ у сферах освіти, охорони здоров’я, соціального, цивільного захисту населення, адміністративних послуг.
Вчитися на досвіді перших і реалізовувати нові власні проекти – ось формула успіху Піщанської громади. Децентралізація відкриває нові можливості місцевого розвитку і створює нову систему координат.

Напишіть свій відгук