Сьогодні мене знову порвало на шматки. Декілька годин тому я повернувся з Новоселівки. Це не мій округ, але ми допомагаємо один одному в нашій команді. Сьогодні працював с Максимом Строченко, який балотується в цьому селі. Ходили по вулицях, спілкувались з людьми. Назад в Піщанку їхали мовчки, знову боліло серце.

Те, що я зараз напишу, декому не сподобається, але мені начхати. Буду без прізвищ, щоб знову не казали, що «поливаю брудом». Але ті кому треба себе впізнають.

Щоб довести село до такого жалюгідного стану, треба мати не тільки «майстерність» потрібен цинізм найвищої марки. За всі ці роки на деякі вулиці не ступала нога не те що депутата, но і просто людини, після того, як вони були роздербанені між «любими друзями».

Дерибанили і продавали все що могли, поки був попит, здебільше ОСОБА_1 і ОСОБА_2. Кажуть що деякі цінні ділянки ділили 50/50. Але особливо відзначилась ОСОБА_2, яка “нарізала” собі півНовоселівки, особливо – берегову лінію.

Виділення землі та її продаж відбувалося без урахування цілей її використання. Без зобов’язань на власника, без довгострокової стратегії розвитку населеного пункту, містобудівельної документації, меж села та планів розвитку комунальної інфраструктури. В наслідок цього земля, яку не встигли продати, але «зарезервували» за обраними людьми, зараз не приносить ніякої користі громаді – там не побудовано сучасних котеджних містечок, підприємств, закладів дозвілля та відпочинку, інших суспільно-корисних об’єктів, які б гуртували громаду, приносили дохід населеному пункту, створювали робочі місця. Зараз ці ділянки поростають чагарниками або використовуються як сміттєзвалища.

15-20 років ігнорування суспільного інтересу зробили цей населений пункт непридатним для життя! За цей час зруйнувались ферми, підприємства, кооперативи. Земля перейшла під контроль або у власність проворних «поважних людей», позбавивши всю решту населення роботи та шансу на гідне життя. Хто зміг – втік. Залишились ті, в кого на це не вистачило сил та здоров’я. Залишились на повільне вимирання…

Ось так, як на фото, виглядає ця місцевість. Елітні двоповерхові будинки за 4-х метровими парканами межують з покинутими ділянками з величезними смітниками. Як можна жити в такому середовищі? Як можна бути до цього байдужим? Чи можна відчувати комфорт в домі, за парканом якого розбиті дороги, злиденне населення, дим, сміття і кримінал?

Я жалкую, що і сам занадто довго сидів за власним парканом, сподіваючись на місцеву владу, яка начебто працює для людей, яка «нікому нічого поганого не зробила». Як і багато інших – бував тільки в центрі, відвідував свята, пісні і танці, відкриття пам’ятників, слухав байки про майбутнє покращення. В деяких місцях сам побував сьогодні вперше у житті..

Мені казали про «благополучні» та «неблагополучні родини» в нашій громаді. Мовляв, «ну то що ж поробиш – таке життя…» Тепер я побачив скільки їх, на власні очі. То не «таке життя» – ТО БАЙДУЖІСТЬ ВЛАДИ до їхніх проблем та потреб. То наслідки перерозподілу суспільного ресурсу лише на користь ОБРАНИХ!

Подекуди потрапляєш начебто в середньовіччя: через один – напівзруйновані домівки, бруд, сміття, злиденність. Стареньки, безробітні, хворі, нікому не потрібні люди, покинуті напризволяще. Погано вдягнуті діти, які не мають ніякого місця для дозвілля, що бовтаються просто по вулицях.

Я усвідомлюю, що не всі такі розумні, не всі підприємливі, не всі ініціативні – ті, хто може відкрити власний бізнес або мати сміливість радикально змінити своє життя, переїхавши на інше місце. Але це – ОБОВ’ЯЗОК ВЛАДИ – максимально сприяти розвитку та підтримці всіх людей, створюючи рівні можливості, відповідно до їх здатностей та професійних навичків! Це і називається – створення справедливого суспільства, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України, прагнучі розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями! Цілі, які відповідно до Конституції, повинен ставити та виконувати кожен посадовець та депутат!

Боляче і соромно мені було дивитись і слухати людей, доведених до такого жалюгідного стану існування. Людей, які вже нікому не вірять, тому що роками їх годували брехнею і обіцянками. Ви всі, хто був ці роки при владі, ЗА ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІ. Не надавши жодного звіту, не виконавши жодної обіцянки – ви не маєте морального права знову висувати свої кандидатури!

Смішно читати ваші «програми», де ви знову обіцяєте «сприяти, розвивати, покращувати», не маючи ані громадського, ані підприємницького досвіду!

Коли я йшов на вибори, я для себе вирішив не колупатися в справах минулих часів, а спрямувати свої зусилля в майбутнє: будувати підприємства, робити реформи та інновації. АЛЕ ТЕПЕР, ПОБАЧИВШИ ЦЕ ВСЕ, Я ЗМІНИВ СВОЮ ДУМКУ. Якщо ми потрапимо до влади, наша команда обов’язково створить комісію з депутатів, юристів та небайдужих мешканців наших сіл, яка перевірить всі землевідводи на предмет порушень та зловживань, і зробить повну інвентаризацію землі! Всі ділянки, виділені з порушенням законів, будуть повернуті у власність громади, використані для суспільних цілей або надані тим, хто був позбавлений такої можливості. Ми знайдемо винних у цих махінаціях. ЗНАЙДЕМО І ПОСАДИМО. І цей процес зробимо максимально публічним і прозорим! Заради відновлення справедливості та тих людей, яких ви обкрадали весь цей час.
Це я особисто обіцяю і візьму це питання під контроль!

Так, ми будемо дотримуватись нульової толерантності до корупції. Країна змінюється і як було – вже ніколи не буде, навіть не мрійте про це…

Напишіть свій відгук