Старше покоління повинне пам’ятати Піщанський консервний завод імені Жданова, на якому проводилося виробництво соків та іншої консервної продукції.

Переробна промисловість – важливий елемент розвитку локальної економіки – вона створює стабільний попит на сільськогосподарську продукцію місцевого виробництва, робочі місця та продукцію з високою доданою вартістю, що сприяє зростанню доходів бюджету і мешканців.

В планах нашої команди – створення комунального консервного цеху з виробництва джемів, соків, кетчупів та інших продуктів харчування, попит на яких дуже великий на споживчому ринку. Сировину комбінат планує закуповувати у населення по договорам за середньо-ринковою ціною. Таким чином ми плануємо стимулювати відродження виробництва овочів та плодово-ягідної продукції, відроджуючи традиції сільськогосподарського виробництва в Піщанці, Знаменівці, Орлівщині та інших населених пунктах об’єднаної громади!

Об’єм інвестицій, потрібний для запуску проекту відносно невеликий – від 4.2 млн.грн до 5.0 млн. грн. Таку суму може інвестувати навіть сама громада і дохід, отриманий від цього консервного заводу, буде надходити в бюджет громади в повному обсязі. Також буде утворено близько сорока робочих місць. Для реалізації продукції заводу буде створена Універсальна торгова компанія, яка буде займатися продажем товарів та послуг, які вироблятиме громада.

На фото – кіоск біля Орлівщинської школи, в якому пропонуються снеки, чіпси, цукерки, жувальна гумка, напої з барвниками та ароматизаторами, та інша продукція, яка є отрутою для дитячого організму. Чи не краще, якби кожна дитина (та дорослий!) випивала щодня стакан органічного свіжого фруктового або овочевого соку, який вироблений в нашій громаді, з суворим контролем якості? А всі туристичні об’єкти наших сіл були забезпечені якісними продуктами місцевого виробництва за локальною ціною.

В кожному населеному пункті планується створення та відродження близько 10 нових підприємств за 5 років – так звана «п’ятирічка». Серед яких:

  • столярне виробництво
  • виробництво будівельних матеріалів
  • будівельно-монтажна організація
  • швейне виробництво
  • переробка м’яса та м’ясної сировини
  • комунальні заклади охорони здоров’я та рекреаційних послуг
  • заклади харчування, пекарня
  • виробництво крафтових напоїв, настоянок
  • відновлення заготівельних пунктів по прийманню сировини в населення.

На найближчі два роки “Командою Розвитку та реформ” ставиться завдання подвоїти бюджет громади – довести доходи до 200 мільйонів гривень на рік – завдяки більш продуктивній роботі, економічному зростанню, якісному адмініструванню податків та зборів, залучення інвесторів, які будуть вкладати гроші у місцеве виробництво, через гранти міжнародних організацій та фондів, безпроцентні кредити, субсидії з Фонду регіонального розвитку та інші види інвестицій.

Зволікати немає можливості – прийшов час діяти!

Будуємо разом заможну громаду!

Напишіть свій відгук