«7 Кроків до Гідного Життя»

0
387

Програма розвитку Піщанської ОТГ

Ініціативне об’єднання «Команда Розвитку та Реформ»

Процес децентралізації, який розпочався в нашій країні після революції гідності, надає шанс суспільству на самовизначення, можливість бути господарем на власній землі, та вільно розпоряджатися ресурсами, які створює громада.

Команда Розвитку та реформ усвідомлюючи всі виклики які сформувалися в нашому суспільстві, продовжуючи славні традиції будівництва держави і праці в ім’я людей які заповіли нам наші пращури, бере на себе провідну роль у впровадженні перетворень без яких не можливий розвиток і забезпечення гідних умов життя.

Наша команда повністю сформована з людей, які мешкають на територій Піщанської ОТГ, більшість яких має великий досвід та бажання працювати і впроваджувати перетворення.

Команда Розвитку та Реформ є організованою групою однодумців-активістів, об’єднаних спільною метою – Покращення умов життя в Піщанській громаді та рівні можливості розвитку для кожного.

Ініціативне об’єднання не є політичною групою, не підтримує жодну політичну організацію чи партію.

Завдання

Команда Розвитку та Реформ визначила перелік  пріоритетних  завдань в багатьох сферах суспільного життя.

  1. Економічні

Створення нових виробничих підприємств всіх форм власності. Мета –  відродження виробництва товарів та послуг, а також забезпечення мешканців нашої громади гідними умовами праці та високим рівнем заробітної плати. А також наповнення бюджету громади від податків та зборів.

Більшість нових підприємств планується створити в  формі комунальної власності. Розглядається можливість відновлення зруйнованих та занедбаних підприємств, залучення інвестицій, формування прийнятного інвестиційного клімату.

Спеціальний режим підтримки та сприяння розвитку малих фермерських господарств та фермерів – одноосібників.

Розвиток туризму, зокрема – будівництво мережі зелених садиб, виробництво якісного туристичного продукту.

  1. Соціальні

Гідне соціальне забезпечення людей похилого віку, непрацездатних та інших вразливих категорій населення, допомога в навчанні спеціалістів, працевлаштування молодих фахівців на нових підприємствах в громаді.

Утворення мережі соціальних магазинів з доступним рівнем цін і високою якістю товарів місцевого виробництва.

Підтримка воїнів АТО та членів їх родин, Ветеранів Великої Вітчизняної війни, військових пенсіонерів, пенсіонерів МВД.

  1. Інфраструктурні

В наслідок безвідповідальної господарської діяльності за минулі роки ми маємо практично знищену місцеву інфраструктуру. Одне з найтяжчих завдань – це відновлення зруйнованих доріг та створення бази для забезпечення утримання їх в належному стані. Для цього в системі майбутнього комбінату комунальних підприємств планується створення будівельного управління, заданням якого буде будівництво і капітальний ремонт шляхів на території Піщанської ОТГ.

Забезпечення населення безперебійним та якісним водопостачанням та водовідведенням.

Вирішення транспортної проблеми, налагодження транспортного сполучення з віддаленими районами громади, забезпечення безлімітного, безкоштовного проїзду пільговим категоріям населення.

Освітлення вулиць.

Створення безкоштовних точок доступу до мережі інтернет, для роботи та навчання. Будівництво нових спортивних майданчиків, сприяння розвитку спорту та фізичній культурі людей.

  1. Безпека

Для покращення рівня безпеки та підтримання громадського порядку, а також для захисту бізнесу від силових рейдерських атак, планується створення відділу муніципальної варти. З метою швидкого реагування на правопорушення, чергові відділки будуть створені в кожному великому населеному пункті та в разі потреби зможуть швидко реагувати та припиняти протиправні діяння і захищати інтереси  громадян і підприємців.

Буде створено юридичний відділ який покликано захистити інтереси населення та підприємців в юридичній площині.

  1. Освіта

Впровадження нових стандартів в освіті,  робота направлена на вдосконалення освітніх програм, збереження існуючих освітніх закладів, створення нових навчальних закладів та їх підрозділів, забезпечення належного фінансування. Підвищення рівня заробітної плати освітянам та залучення кращих фахівців.

  1. Медицина.

Медична реформа, яка розпочалася в Україні повинна вивести охорону здоров’я на новий, якісний рівень . Наше завдання, в цьому процесі, провадження нової методики, залучення найкращих спеціалістів, збереження існуючої мережі закладів охорони здоров’я, забезпечення працівників медичної сфери гідними умовами життя та оплати праці. Поступово планується розширення діагностично-лікувальної бази, впровадження цілодобової невідкладної допомоги; доступні ліки малозабезпеченим.

  1. Сміттєве та екологічне питання

Дуже гостро в нашій громаді стоїть питання по вивозу і утилізації твердих побутових відходів, великої кількості стихійних звалищ, засміченість річок, забудова берегових зон, знищення захисних смуг.

Відсутність системи сортування та роздільного збору сміття неминуче призведе до екологічної катастрофи. Команда Розвитку та реформ розпочала роботу пов’язану з будівництвом сміттєпереробної лінії, яка дозволить очистити нашу громаду від сміття раз і на завжди. Придатна для переробки  вторинна сировина буде реалізовуватися, додатково бюджет громади може отримати 12 мільйонів гривень на рік.

Напишіть свій відгук