6 грудня представники с. Піщанка та Знаменівка нарешті отримали позитивний висновок Дніпропетровської обладміністрації, яким було погоджено створення Піщанської об’єднаної громади в Новомосковському районі.

Боротьба за об’єднання тривала майже рік. Шалений спротив об’єднанню чинив місцевий агроолігарх, народний депутат Вадим Нестеренко, який через неправосудні судові рішення та своїх представників в обладміністрації затягував розгляд документів та здійснював тиск на місцевих жителів, керівників та депутатів сіл.

Відключення води населеним пунктам, чисельні акції протесту в райдержадміністрації та судах, звернення та скарги до комітетів Верховної ради, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та віце-прем’єр міністра Геннадія Зубко, подорожі до Києва та багато судових засідань – це те, через що прийшлося пройти активістам Піщанки, Орлівщини, Знаменівки та Меліоративного під керівництвом діючого голови Піщанки Миколи Мазниці.

Народний депутат від БПП Вадим Нестеренко володіє низкою агропідприємств та великим земельним банком в  Новомосковському районі, контролює більшість депутатів Новомосковської міської та районної ради, неодноразово виступав проти децентралізації та намагався створити велику неспроможну об’єднану громаду з центром в місті Новомосковськ. Головною метою було збереження контролю над бюджетом та розподілом землі.Наслідки впливу Вадима Нестеренко на місцеву політику за останні роки фактично призвели до блокування роботи Новомосковської міської ради, зростання криміналітету та рейдерських захоплень, неефективної бюджетної політики, руйнування районної інфраструктури та знищення комунальних підприємств, зокрема – Райводоканалу.

Наразі процесу децентралізації дано старт і попереду вибори в першу об’єднану громаду району. Нам треба усвідомити, що ефективність керування нашими населеними пунктами, економічне зростання, благоустрій та добробут мешканців будуть безпосередньо залежати від того, хто стане депутатами та головою у новоствореній громаді. Виводити з глибокої кризи наші села та відбудовувати все, що було зруйновано та розкрадено за попередні каденції повинні незалежні, активні, освічені, принципові люди.

Давайте робити висновки та не повторювати помилок: жодна людина, пов’язана з Нестеренко більше ніколи не повинна стати на заваді розвитку нашого району та сіл!

Боротьба триває! Разом – до об’єднаної громади!

1 коментар

Напишіть свій відгук