Після двох тренінгів – у м. Дніпрі та с. Єлізаветівка Петриківського району, редакція газети «Лица» – Громадська організація «Люстраційна Антикорупційна рада Придніпров’я» проведе тренінгу у с. Піщанка Новомосковського району.

Місцевих громадських активістів та мешканців навчатимуть використанню антикорупційних інструментів, а також обговорити поширені види зловживань в земельній сфері (незаконна зміна цільового призначення земельної ділянки, рейдерство тощо).

Тренер пояснює, як контролювати діяльність свого органу місцевого самоврядування, як провести розслідування тієї чи іншої закупівлі за бюджетні гроші. Наприклад, через який сайт зручніше запросити копію документа (або іншу публічну інформацію) у органа влади або місцевого самоврядування. Або – які державні реєстри працюють безкоштовно, і скільки потрібно платити за виписку з найбільш популярних: Публічної кадастрової карти або реєстру речових прав.

Тренінги проводяться за проектом «Ні парканам! Публічні місця – публічні водойми», який реалізується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Після тренінгу можна буде у неформальній атмосфері поспілкуватися з головним редактором газети “Лица” Оленою Гарагуц, активістами Піщанки та Орлівщини.

Ми розпочинаємо: у суботу, 21 жовтня, о 12:00 у Будинку культури села Піщанка Новомосковського району: вул. Центральна, 5.

Просимо попередньо зареєструватися за тел.: 050-484-29-92 або e-mail:
litsa.red@gmail.com.

Напишіть свій відгук