Районна рада незаконно ліквідувала КП “Райводоканал”?

0
2122

В п’ятницю, 15.09.17 року Новомосковська районна рада, всупереч ст.26 Регламенту Новомосковської районної ради, безальтернативно прийняла нелегітимне рішення (16 голосами депутатів, від загального складу 36 депутатів) про припинення діяльності КП «Райводоканал» Новомосковського району шляхом ліквідації.

На даний час заборгованість КП «Райводоканал» складає:
• 2.7 млн перед Обленерго,
• 1 млн – перед Упр. Дніпро-Донбас, та інше.

Загальна сума заборгованості – близько 5 млн. Вказані дії, зі слів народного депутата В.Г. Нестеренка, потрібні для того, щоб «вибити» з Прем’єр-міністра Гройсмана суму у розмірі 200 млн. грн. начебто необхідних для повноцінного функціонування даного підприємства, яке «завжди можна рішенням сесії повернути».

На сесії були присутні:

  • народний депутат Нестеренко В.Г.
  • депутат облради Білик А.Г.,
  • керівники району.

Вела засідання голова райради Книжник Н.В. (вона і ввела в оману депутатів про легітимність прийнятого рішення, з мовчазної підтримки інших офіційних представників районної влади).

Таким чином, Нестеренко В.Г. для ведення своїх політичних ігор та шантажу вищого керівництва держави, взяв у заручники більше половини мешканців району (в тому числі поставив під загрозу водопостачання військових частин, розташованих в смт. Гвардійське та Черкаське, які здійснюють бойові завдання в зоні АТО).

Присутні голови сільрад Новомосковського району повідомили, що но протязі 7 років директор райводоканала відсторонювався від обговорення проблем з органами місцевого самоврядування, не звертався по допомогу і взагалі займав позицію «Не лізьте в мої справи». Він не працював з населенням та підприємствами відносно стягнення боргів за водопостачання, не піднімав питання зміни тарифів.

Втрати водоканалу на водогоні складають 70% відсотків і ця ситуація виникла не вчора. Ми бачимо що недобросовісне виконання свої обов’язків призвело до катастрофічного стану інфраструктури та величезних боргів. І в решті решт – до ліквідації підприємства. Чи буде проведено розслідування діяльності Колпа на цій посаді з метою виявленні порушень та неналежного виконання службових обов’язків, що призвело до ліквідації підприємства? Чи буде його притягнуто до відповідальності?

Народний депутат Вадим Нестеренко також був присутній на позачерговій сесії районної ради. Він 30 хвилин не злазив з трибуни, переконуючи депутатів що ліквідація КП “Райводоканал” – це єдине рішення, яке спонукає Кабмін виділити 200 мільйонів на реконструкцію. Що він особисто з активістами поїде до Гройсмана “вибивати гроші”. Що постачання води не припиниться, що ліквідація триватиме декілька місяців, а може і більше. Було видно що він дуже зацікавлений у цьому питанні. Але, нажаль, ніхто так і не запитав – ЧОМУ?

РЕГЛАМЕНТ РОБОТИ НОВОМОСКОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Стаття 26. Рішення ради приймаються відкритим, у тому числі поіменним або таємним голосуванням більшістю голосів депутатів від загального складу районної ради, крім випадків передбачених Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” і цим Регламентом.
Рішення з процедурних питань приймаються простою більшістю голосів депутатів районної ради, присутніх на пленарному засіданні.
Процедурними питаннями вважаються питання про режим голосування, про направлення запитів депутатів, про припинення обговорення, про час на обговорення, про порядок висвітлення роботи сесії, про черговість розгляду питань та інші питання, що стосуються порядку розгляду і прийняття рішень, але не стосуються змісту питань, що розглядаються.
В разі, якщо за запропонований проект рішення не проголосувала більшість депутатів із загального складу ради, то таке рішення вважати відмовою.
Рішення про дострокове припинення повноважень Голови районної ради, за наявності підстав, приймається не менше як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради шляхом таємного голосування.

Напишіть свій відгук