Командою “Розвитка та реформ” на вул. Першотравневої в Піщанці встановлено другий датчик якості атмосферного повітря, який дозволяє спостерігати за забрудненням в реальному часі.

Наступний датчик буде встановлений в самому серці туристичної місцевості нашої громади – в Орлівщині, щоб наочно бачити як ми дбаємо про туристів, про довкілля та про власне здоров’я.

Ця діяльність повинна була б виконуватися місцевою владою – сільською радою, в обов’язки якої входить здійснення контролю за додержанням земельного й природоохоронного законодавства, за використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного й місцевого значення, відновленням лісів та інше… Але нашим керманичам байдуже на довкілля, вони бачать тільки бюджет та не поділену землю.

Тому активісти взяли на себе забезпечення цих функцій за власний рахунок і у власний час.

Нагадаємо, що на території Піщанської ОТГ вже 2 роки порушується законодавство про сортування сміття. Більшість людей не мають договорів на вивезення сміття, тому ширяться стихійні сміттєзвалища, не здійснюються заходи для їх ліквідації. А через нереагування на екологічні порушення, атмосферне повітря забруднюється паліями, які спалюють рештки рослинності та відходи на подвір’ях.

Ми збираємося і далі здійснювати контроль за правопорушеннями за допомоги дронів, встановлювати датчики повітря і камери відеоспостереження в місцях стихійних звалищ та звертатися до правоохоронних органів зі скаргами на правопорушників та бездіяльність посадовців сільради.

Напишіть свій відгук