“Крик душі” людей, відірваних від реальності. Живуть собі такі люди і вважають, що коментами у фейсбуці вони можуть покращити своє життя.

Дивлячись на роботу та звіти людей, громадян-активістів, яким не байдуже, які борються з якимись проблемами – екологічними, соціальними, усілякі коментатори намагаються “керувати” їх діяльністю, надаючи “цінні поради” куди спрямувати їх активність.

Як діти, чесно кажучи. Вони вже усвідомили, що можуть на щось впливати, але ще не подолали “радянський” менталітет що хтось мусить про них подбати.

А до Зеленського звертались? А до Цукерберга?

Класика менеджменту і ознака свідомості дорослої людини – це розуміння принципу:

“Масштабу планов и задач обязательно должен соответствовать обЪем ПОЛНОМОЧИЙ для их реализации”. /Питер Друкер/

Активісти не керують населеними пунктами та державою. Вони не можуть впливати на рішення місцевого самоврядування, не мають повноважень та коштів для вирішення проблем.

Активіст – це небайдужа людина, яка спрямовує свій власний час, особісті кошти, та життєвий досвід для створення комфортних умов проживання в першу чергу ДЛЯ СЕБЕ. Користуючись своїми правами та законами, як громадянин України.

Активіст НІЧОГО ВАМ ОСОБИСТО НЕ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ. Ваші проблеми – то ваші проблеми. Або живіть з ними, або ставайте активістом, об’єднуйтесь з тими, кому подібні проблеми також не байдужі.

Об’єднання активістів називаються “громадськими організаціями”. Їх робота фінансується за рахунок добровільних внесків членів, а діяльність більш ефективна, ніж робота окремих особистостей, тому як вони здатні спрямовувати більші ресурсі для досягнення своїх цілей: коштів, людей, медіапідтримки, обладнання.

Ось як все працює – це треба усвідомити інфантильнім коментаторам, які намагаються “напружувати” активістів та брати їх “на слабо”, щоб хтось вирішував їхні проблеми. ТАК НЕ БУДЕ.

Для тих, хто взагалі “в танке”: повноваження і РЕСУРСИ вирішувати проблеми є у ДЕПУТАТІВ, яких ви обираєте на виборах (або не обираєте, ігноруючи вибори взагалі – то ж їх обирає хтось інший). Депутати приймають рішення щодо вирішення проблем та спрямовують на це кошти з бюджету, який формується з ваших податків.
Виконанням цих рішень займається ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ, який уособлюють ГОЛОВА СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, його заступники, СЕКРЕТАР, та адміністративний апарат, який теж утримується за рахунок бюджетних коштів.
Саме ці люди безпосередньо відповідальні за всі питання, пов’язані з належним функціонуванням територіальної громади та створення гідних умов життя її мешканців. Вони для цього наділені ПОВНОВАЖЕННЯМИ, та РЕСУРСАМИ у вигляді фінансів та комунальної власності.

Ще раз, для тих хто не зрозумів: НЕ АКТИВІСТИ, а працівники ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ та ДЕПУТАТИ відповідальні за вирішення проблем жителів. У кожної проблеми є ПРІЗВИЩЕ, ІМ’Я та ПО-БАТЬКОВІ. Саме до них треба звертатися – ПРОСИТИ, ВИМАГАТИ, ЗМУШУВАТИ ВИКОНУВАТИ СВОЇ ОБОВ’ЯЗКИ.

Якщо ви доросла людина – припиніть безглузде верещання у Фейсбуці – почитайте Закони та Конституцію і візьміть власне життя у свої власні руки.

А ми, як активісти, вам допоможемо. Хоча і не зобов’язані це робити.

Вячеслав Горобець

Напишіть свій відгук