8 лютого 2019 р. на пленарному засідання Піщанської сільської ради було прийнято рішення №1.44-12/VII «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у приватну власність земельної ділянки гр. Копил О.А. для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» щодо земельної ділянки с. Новоселівка, вул. Соборна.

Депутат Радкевич А.Й. повідомив депутатів, що земельна комісія (Козар В.В.) та землевпорядник сільської ради (Мартинова Н.О.) безвідповідально підготували до розгляду сесії дане питання, та не перевірили, що дана земельна ділянка вже була надана іншим землекористувачам 10 років тому.

Після звернення до голови сільради землекористувачів, права яких грубо порушила Піщанська сільська рада, сільський голова Дмитро Лисичкін своїм розпорядженням від 13 лютого 2019 р. № 53-д зупинив дане рішення, тринадцяту (позачергову) сесію Піщанської сільської ради 27.02.2019 року о 14-00 годині в актовій залі Будинку культури Піщанської сільської ради, виніс на повторний розгляд рішення Піщанської сільської ради № 1.44-12/ VII від 08.02.2019 року «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у приватну власність земельної ділянки гр. Копил О.А. для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд».

Текст документу оприлюднено на сайті сільради

11.02.2019 року до сільського голови із заявою звернулися громадяни Романова В.О., Махиня Т.Г., Шевцова В.В., Пробачай Т.А. стосовно прийнятого рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у приватну власність земельної ділянки гр. Копил О.А. для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за адресою: с. Новоселівка, вул. Соборна, та надали документи , що земельна ділянка по вул. Соборній виділена Копил О.А. в тому місці, де знаходяться земельні ділянки, які раніше були виділені їм відповідно рішень Піщанської сільської ради 2008р. та 2017р.

Таким чином, було припинено порушення законних прав та інтересів мешканців нашої громади, що відбувалось у безпідставному та безконтрольному перерозподілі земель Піщанської сільської ради через непрофесійні висновки та недбальство членів земельної комісії та землевпорядника сільської ради.

Окрім того, сільський голова зобовʼязав Комісію з питань містобудування, земельних відносин та охорони природи (Козар В.В.) не пізніше десяти днів з моменту винесення розпорядження надати до відділу земельних ресурсів та екології сільської ради акт обстеження земельної ділянки по вулиці Соборній та Українській в с. Новоселівка.

Мабуть, це вперше сільським головою надано доручення, та вперше у вирішенні питання відведення земельної ділянки долучається новостворений земельний відділ сільської ради.

Нагадаємо, що реального та прозорого обліку земель сільськими радами взагалі не велось, що породжувало корупційні умови для незаконного збагачення сільських голів, депутатів та землевпорядників.

Таке свавілля землевпорядників та депутатів може бути нескінченним, поки не зʼявиться громадський контроль за роботою новоствореного земельного відділу та не буде створена реальна та прозора система обліку земель.

Напишіть свій відгук