Піщанська ОТГ отримує медичну субвенцію, не маючи на те законних підстав

0
2215

Виявилось ще одне порушення, яке буде мати наслідки у вигляді чергової кримінальної справи: сільська рада прийняла рішення про передачі медичної субвенції району, на яку ВОНА НЕ МАЄ НІЯКОГО ПРАВА у зв’язку з тим, що не створила та не утримує заклад медичної допомоги. Черговий приклад юридичної безграмотності.

Нагадаємо, що сільська рада провалила медичну реформу,  так і не спромігшись створити медичний комунальний заклад та відповідно до закону отримати комунальне майно медичних установ у свою власність з району.

Рішення про передачу були прийнято сільрадою, але чи було клопотання про передачу – ми з’ясуємо, звернувшись з запитом до району.

“По-перше, Передача у комунальну власність здійснюється за наявності рішень сільських об’єднаних територіальних громад про порушення клопотання та надання згоди на прийняття майна.

По-друге, рішення прийнято аж 21 вересня, хоча громада створена з 25 травня, і не відомо чим сільрада займалась для створення сільської медицини, окрім як строчити рішення з одним пунктом. В рішенні нічого не написано про те, щоб довести текст рішення до райради, створити комісію з передачі майна. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії з питань інфраструктури, транспорту, благоустрою, житлово-комунального господарства та комунальної власності (Дунай М.Г.) та з питань освіти, культури,молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення (Березка Л.В.).

До цих пір ніхто так і не почув звіту сільради про виконання чи невиконання цього рішення, ні постійної комісії з питань інфраструктури, транспорту, благоустрою, житлово-комунального господарства та комунальної власності (Дунай М.Г.) , ні комісії з питань освіти, культури,молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення (Березка Л.В.), ні голови сільради Лисичкіна Д.А., ні першого зама Мазниці М.П., ні другого заступника Гречко (відповідального за питання освіти, медицини, молоді, спорту, та ін.)” – прокоментував ситуацію правозахисник з Орлівщини Олексій Прокопенко.

Ось як оформляється передача майна в НОРМАЛЬНИХ громадах

5.3. Для розгляду питання щодо передачі спільного майна у комунальну власність Зеленопідської та Тавричанської сільських об’єднаних територіальних громад необхідний наступний пакет документів:

– лист-клопотання від сільської ради про передачу спільного майна із зазначенням повного переліку майна, а також посад, прізвищ, імен та по-батькові осіб, які уповноважені прийняти участь у роботі комісії з приймання – передачі для включення їх у склад відповідної комісії. До листа додається екземпляр рішення сесії відповідної сільської ради про надання згоди на прийняття майна;

– лист від балансоутримувача спільного майна, яким є відповідна районна комунальна установа, заклад, підприємство, за погодженням головного розпорядника коштів – відповідного управління Каховської районної державної адміністрації.

У листі зазначаються назви посад, прізвища, імена та по-батькові осіб, які пропонуються для включення у склад комісії з приймання-передачі.

Обов’язковим додатком до листа повинен бути перелік спільного майна, що планується передати.

5.4. Перелік майна або об’єктів для передачі зі спільної власності територіальних громад Каховського району у комунальну власність Зеленопідської та Тавричанської сільських об’єднаних територіальних громад повинен містити наступні відомості:

У разі передачі об’єктів нерухомості :
– найменування об’єкту;
– інвентарний номер;
– місце розташування ( місцезнаходження);
– площа;
– рік побудови;
– первісна (переоцінена) вартість;
– знос;
– інша необхідна інформація
У разі передачі основних засобів та інших матеріальних цінностей
( в тому числі автотранспорту):
– найменування майна;
– рік придбання (випуску);
– інвентарний (номенклатурний) номер;
– кількість;
– первісна (переоцінена) вартість;
– знос;
– інша необхідна інформація.

Все це в черговий раз продемонструє громадськості фах та якість управління “досвідчених”, яким, як поганим танцюрам, вічно щось заважає. Зокрема – “Новомосковський район”.

Перша оплата району медичної субвенції пройшла

Призначення платежу: “передача медичної субвенцiї з мiсц.бюджету Пiщан.с/р до Новом.рай.бюджету згiдно Рiшення сесiї вiд20.12.18р. №2-9/VII;Договiр №2 вiд 23.01.19”

Договiр №2 вiд23.01.19, укладений, та повинен визначати умови надання первинної допомоги мешканцям громади. Цей договір ще ніхто не бачив. Будемо просити надати копію.

Напишіть свій відгук