Представники Піщанки і Знаменівки звернулись до Гройсмана

Громади просять прем'єр-міністра вжити заходів у зв'язку з блокуванням створення Піщанської об'єднаної громади

0
1653

Сьогодні представники Піщанки і Знаменівки (Вячеслав Горобець та Олексій Ільчук) вручили звернення прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману у зв’язку з блокуванням створення Піщанської об’єднаної громади Дніпропетровською ОДА та порушенням законів про децентралізацію в Україні.

Прем’єр-міністр перебував з робочим візитом в м. Дніпро та проводив прес-конференцію та нараду у зв’язку з підготовкою до нового навчального року.

У зверненні, яке підписано майже всіма депутатами сільських рад що об’єднуються (Піщанка, Орлівщина, Знаменівка, Меліоративне), зокрема зазначено:

“Шановний Володимире Борисовичу!
Ми депутати та жителі Піщанської сільської ради , Орлівщинської сільської ради, Знаменівської сільської ради та Меліоративнівської селищної ради Новомосковського району, Дніпропетровської області повідомляємо Вам, що на Дніпропетровщині є факти перешкоджання реформі децентралізації в Україні та порушення закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» з боку Дніпропетровської обласної державної адміністрації, яка своїми діями фактично блокує створення Піщанської ОТГ. А саме, Дніпропетровська ОДА вже ТРИЧІ повертає пакет документів на доопрацювання, посилаючись на помилки, в супереч ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад» згідно якого вона повинна давати висновок тільки проекту рішення про добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади на відповідність Конституції та Законам України.”

З боку керівника апарату прем’єр-міністра України було обіцяно, що звернення буде розглянуто в найкоротший термін та опрацьовано безпосередньо Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України ЗУБКО Геннадієм Григоровичем.

Мешканці та депутати сільських рад зокрема просили вжити заходів контролю щодо належного виконання обов’язків, та зобов’язати відповідальних осіб Дніпропетровської ОДА надати позитивний висновок проекту рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у встановлений законодавством термін.

Напишіть свій відгук