Сьогодні відбулися громадські обговорення та позачергові сесії у 4 радах населених пунктах Новомосковського району: Піщанці, Орлівщині, Знаменівці, Меліоративному.
Це вже друга, з 3-х передбачених законом сесій, на шляху до створення об’єднаної територіальної громади з центром в селі Піщанка.

Мешканцям цих сіл прийшлось дійсно виборювати своє право на самовизначення і боротися проти насильницького об’єднання у велику громаду з містом Новомосковськ і 22 іншими населеними пунктами під керівництвом агроолігарха Нестеренко та його поплічниками з діючої районної влади, які втратять контроль над розподілом бюджету після закінчення децентралізації.

Особливий тиск здійснювався на депутатів сільських рад та працівників бюджетних установ: потоки брехні, погрози, шантаж та підкуп – засланці Нестеренко не зупиняються ні перед чим. Тиск триває: в Орлівщині та Меліоративному вже створені штучні проблеми з водопостачанням. Деякі проекти в цих та інших селах майбутньої об’єднаної громади, які узгоджені ще минулого року, не отримали фінансування з районного бюджету – ці рішення просто зникли з черги денної районної ради…

Але ж у більшості депутатів вистачило мужності не піддатися та стояти на захисті інтересів своїх виборців. Цей приклад надихнув інші громади на спротив олігархічної окупації колишніх регіоналів і наразі інші села почали відмовляти у об’єднанні з Новомосковськом. А ті, що вже дали згоду – мають намір передивитись своє рішення.

Сьогодні чергове рішення про об’єднання у Піщанську громаду у всіх радах було прийнято майже одноголосно. Тепер воно має бути погоджено обласною адміністрацією, як таке, що відповідає Законам України та Конституції. Тим більше, що така громада створюється згідно перспективного плану, який затверджений Кабміном та самою же Дніпропетровською державною адміністрацією.

Але ж ходять чутки, що Нестеренко не має намір зупинитись та робить усе, щоб рішення про створення Піщанської громади не було погоджено в ОДА. Чи це правда, чи ні – ми дізнаємось вже найближчим часом…

Напишіть свій відгук