В тушах свиней, звалених невідомими в могильник між селами Орлівщина та Знаменівка, що у складі Піщанської ОТГ, виявили вірус африканської чуми.

Про це повідомили та на сторінці Піщанської ОТГ у фейсбук.

1 серпня у вечері, при об’їзді мисливських угідь, могильник виявив старший мисливець і відразу ж повідомив про знахідку поліцейським офіцерам громади.

Під час оперативних заходів понад дорогою виявили могильник з великою кількістю прикопаних «дорослих» туш свиней (а саме 6 штук).

На місце знахідки викликали слідчо-оперативну групу, представників районної Держпродспоживслужби, першого заступника голови Піщанської громади Миколу Мазницю і інших фахівців пов’язаних служб.

З туш свиней взяли проби для аналізу.

Результати аналізів, отримані 3 серпня, показали, що усі тварини були заражені вірусом африканської чуми.

В терміновому порядку відповідні служби організовали техніку, ретельно обстежили територію Знаменівського старостинського округу, всі виявлені туши зібрали та належним чином утилізували (дивись фото).

У зв’язку з вище зазначеним в адміністрації громади оголосили про негайне скликання позачергового засідання Піщанського виконавчого комітету для вирішення питань:

  • введення карантину у 10 кілометровій зоні та інших відповідних заходів карантинного реагування;

  • перенесення відкриття сезону охоти, що мав розпочатися 03.08.2019 року;

  • проведення профілактичних бесід з населенням та інше.

В адміністрації також наголосили, що у випадку прояву симптомів захворювання або раптової смерті домашньої тварини, особливо свиней, громадянам необхідно терміново звернутися до ветеринара та повідомити керівництву старостинського округу або громади.

Фото та інформація зі сторінки Піщанської ОТГ у фейсбук.

Напишіть свій відгук