Піщанській сільській раді потрібна медична допомога!

0
2369

Керівництво Піщанської сільської ради провалило створення сільської медицини в 2018-2019 р.

30 жовтня депутати громади прийняли на позачерговому сесійному засіданні рішення про створення медичного закладу КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Піщанської сільської ради». Даний заклад керівництвом сільради було запропоновано створити на базі піщанської поліклініки.

Депутатами було вирішено:
– Створити комунальне підприємство «Центр первинної медико–санітарної допомоги» Піщанської сільської ради.
– Визначити, що комунальне підприємство «Центр первинної медико–санітарної допомоги» Піщанської сільської ради є комунальним неприбутковим підприємством, яке з моменту його реєстрації набуває статусу юридичної особи, має самостійний баланс, рахунки в органах Казначейства, печатку, власні бланки.
– Затвердити Статут комунального підприємства Центр первинної медико–санітарної допомоги» Піщанської сільської ради
– Призначити Мерцел Дар’ю Іванівну виконувачем обов’язків головного лікаря комунального підприємства «Центр первинної медико–санітарної допомоги» Піщанської сільської ради на період до призначення головного лікаря у встановленому законодавством порядку, але не більш ніж до 28 лютого 2018 року включно.
– Уповноважити Мерцел Дар’ю Іванівну здійснити державну реєстрацію комунального підприємства відповідно до вимог чинного законодавства.
– Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення та заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Гречко О.І.
Інформація з офіційного сайту сільради:

Але поспіхом створена комунальна установа не запрацювала, новий керівник з обовʼязками не впорався, відповідальні особи сільради контроль за виконанням рішення не здійснили.

19 листопада 2018 року сесія Піщанської сільської ради внесла зміни в раніше прийняте рішення від 30.11.2018 року, вирішила:
– Призначити Письменного Юрія Всеволодовича виконувачем обов’язків головного лікаря комунального підприємства «Центр первинної медико–санітарної допомоги» Піщанської сільської ради на період до призначення головного лікаря у встановленому законодавством порядку, але не більш ніж до 28 лютого 2018 року включно»
– Уповноважити Письменного Юрія Всеволодовича здійснити державну реєстрацію комунального підприємства відповідно до вимог чинного законодавства»
– Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення та заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Гречко О.І.
Інформація з офіційного сайту сільради

Багато років поспіль Юрій Письменний працював головним лікарем міської лікарні Новомосковська. Але згідно державних реєстрів, на теперішній час комунальна установа «Центр первинної медико–санітарної допомоги» Піщанської сільської ради – не зареєстрована.

Медичні обʼєкти із комунальної власності Новомосковського району у комунальну власність Піщанської сільської ради – не передано, в тому числі:

  1. Комунальний заклад «Піщанська АЗПСМ»
  2. Комунальний заклад «Знаменівська АЗПСМ»
  3. Комунальний заклад «Меліоративненська АЗПСМ»
  4. Комунальний заклад «Орлівщинська АЗПСМ»
  5. Комунальний заклад «Новоселівський ФАП»
  6. Комунальний заклад «Соколівський ФП»
  7. Комунальний заклад «Ягіднянський ФП»
  8. Комунальний заклад «Новотроїцький ФП»
  9. Комунальний заклад «Підпільнянський ФП»

Пунктом 15 рішення сільради від 20 грудня 2018 р. № 2-9/VІІ «Про сільський бюджет Піщанської сільської ради на 2019 рік», вирішено – з метою не погіршення якості послуг передати кошти медичної субвенції на здійснення переданих з державного бюджету видатків у вигляді міжбюджетного трансферту районному бюджету Новомосковського району для надання медичних послуг за місцем обслуговування населення.

Таким чином, згідно Додатку 3 до рішення про сільський бюджет, Піщанська сільська рада в 2019 році передає Новомосковського району для надання медичних послуг за місцем обслуговування населення 12 млн. 874 тис. 600 гривень.

Інформація з офіційного сайту сільради

Керівництво Піщанської сільської ради, члени виконкому та депутати сільради відмовились в 2019 році забезпечувати медичне обслуговування мешканців нашої громади через неспроможність організації та забезпечення закладів первинної медицини, та вирішили перекласти всю відповідальність за роботу медичних закладів на відповідний медичний заклад Новомосковського району, передавши йому кошти на утримання в розмірі 12 млн.874 тис. 600 гривень, побажали мешканцям Піщанської обʼєднаної громади дожити до 2020 року, а там вже подивимось…

Напишіть свій відгук