“Люди постраждають” – як використовують маніпуляції на сесіях Піщанської ОТГ

0
1767

Микола Мазниця роками відточував майстерність маніпуляції депутатами. Але в цьому депутатському складі це вже не працює. Деяким депутатам просто набридло те, що питання “розпилювання” коштів на користь “любих друзів” включається в один проект разом з соціально важливими питаннями, такими як матеріальна допомога.

Так, цього разу обговорювалося виділення 250 тисяч гривень для фінансування ремонту дороги, який за власною ініціативою, без погодження з депутатським корпусом зробив депутат Задерака. За звичайною “схемою” виділення цих коштів прив’язали до матеріальної допомоги. Мовляв, якщо не розглянути – “люди постраждають”.

“Я інтерпретую це як зловживання впливом шляхом обману. До речі, закон тут порушено двічі – проекту такого рішення на офіційному сайті немає. Знову будуть посилатися на те, що “вивішували на дошці оголошень? Це вже смішно.”, прокоментував ситуацію правозахисник Олексій Прокопенко.

Проти таких оборудок виступив депутат Козар, Копосова та інші, запропонувавши припинити хибну практику та внести зміни до регламенту, щоб кожне бюджетне рішення ухвалювалось окремо.

Стає очевидним, що БЮТівської фракції в Піщанській ОТГ більше не існує – вона розвалилась на дві окремих: “За бабло” та “За людей”.

Ну а хто з депутатів в якій – час покаже…

На відео задокументовано відеодоказ того, як керівництво Піщанської сільради шляхом обману намагається протягти рішення щодо непередбаченого фінансування ремонту покриття однієї з вулиць Піщанки за рахунок грошей від матеріальної допомоги громадянам. Злочинна вимога керманичів наступна: немає фінансування вулиці – не буде матеріальної допомоги громадянам і вас люди проклянуть. Шантаж депутатів – це новий метод , який опанували “досвідчені” з метою досягнення власної корисної мети під виглядом покращення життя людей. Корисний мотив керманичів – повернути собі в кишені кошти з ремонту вулиці, що вже здійснено у вигляді допомоги селу.

Напишіть свій відгук