В містах і селах України через бездіяльність влади та свавілля місцевих можновладців, які безкарно розкрадають бюджет та руйнують інфраструктуру, зникаює доступ до найважливішого ресурсі – води.

Виконавчий комітет Піщанської сільської ради виявився не спроможнім вирішити питання водопостачання питною водою населених пунктів Орлівщина та Меліоративне, де мешкають 9500 мешканців, в тому числі 2000 дітей.

Вже тиждень у селах Орлівщина та Меліоративне Новомосковського району відсутнє постачання питної води від підприємства Новомосковський міськводоканал. Два останніх дні місто Новомосковськ отримує водопостачання за графіком тричі на день по 2 години, але до села Орлівщина та селища Меліоративне вода взагалі не подається.

20 червня 2018 року Піщанська сільська рада отримала офіційне попередження про відключення води з 01 серпня 2018 року. Результат – води не має, люди населених пунктів Меліоративне та Орлівщина без води, керівництво сільради – бездіє.

ЗАКОН УКРАЇНИ «Про місцеве самоврядування в Україні»

Стаття 30. Повноваження в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв’язку
До відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать:
а) власні (самоврядні) повноваження:

5) забезпечення соціально-культурних закладів, які належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, а також населення паливом, електроенергією, газом та іншими енергоносіями; вирішення питань водопостачання, відведення та очищення стічних вод; здійснення контролю за якістю питної води.

“Мешканці Піщанської ОТГ наголошують про недовіру виконавчому комітету Піщанської сільської ради.”, – говорить активіст та правозахисник Орлівщини Олексій Прокопенко.
– Вони боряться зі сказом, бурʼянами та підприємцями, але забувають, що зобовʼязані забезпечувати життєдіяльність населених пунктів і дбати про людей!”

“Досвідчені люди” 15 років керують нашими селами. Але рівень відповідальності та складності управління структурой ОТГ не йдуть ні в яке порівняння з їх усім попереднім “досвідом” – звичку вирішувати усе через “договорняки” та місцеве “порєшалово”, тихенько дерибанити бюджет та землю. Вони навіть не уявляли коли обиралися, з чим прийдеться зіткнутися – комунальний колапс, дефіцит бюджету та відсутність будь-якої підтримки з боку районної та обласної влади. Але тепер це ваші проблеми, які ви не здатні вирішувати. На жаль, страждати будуть люди, які у вас повірили”, – додає керівних Піщанського осередку “Команди розвитку та реформ” Вячеслав Горобець.

Ось прізвища героїв місяця, членів “ретельно відібраних” членів виконкому Піщанської ОТГ:

  • Лисичкін Дмитро Анатолійович – Піщанський сільський голова
  • Мазниця Микола Павлович -Перший заступник Піщанського сільського голови
  • Фоменко Тетяна Іванівна – Секретар сільської ради
  • Деревчук Валентина Степанівна – Керуючий справами виконавчого комітету сільської ради
  • Бабаєв Віктор Іванович – В.о. старости Знаменівського старостинського округу
  • Тищенко Сергій Володимировмч – В.о. старостм Меліоративненського старостинського округу
  • Гаценко Віктор Васильович – В.О. старости Орлівщинського старостинського округу
  • Андрієнко Олександр Іванович – Директор санаторія «Курорт Орлівщина»
  • Лужний Андрій Іванович – Директор фізкультурно-спортивного клубу «Камелот»
  • Надточій Катерина Анатоліївна – Директор Піщанської ЗОШ І-ІІІ ступенів
  • Сухачова Людмила Миколаївна – Фізична особа-підприємець
  • Назаренко Марія Василівна – Мешканець с.Орлівщина
  • Чабаненко Ігор Павлович – Головний лікар ДП «Комунальний заклад Дніпропетровська обласна фізіотерапевтична лікарня Солоний лиман»
  • Демченко Алла Андріївна – Мешканець с.Знаменівка
  • Різніченко Тетяна Володимирівна – Вчитель Піщанської ЗОШ І-ІІІ ступенів
  • Чуднівець Оксана Григорівна – Мешканець смт.Меліоративне
  • Устименко Олександр Петрович – Мешканець смт.Меліоративне
  • Жигалко Юрій Анатолійович – Депутат районної ради
  • Клименко Людмила Віталіївна – Головний лікар КЗ «ЦП МСД Новомосковського району» Орлівщинської амбулаторії ЗПСМ

Олексій Прокопенко повідомив, що у зв’язку з бездіяльністю керівництва та виконкому Піщанської ОТГ, він звернувся з заявою до правоохоронних органів та обласної адміністрації:

Прошу
1. вжити негайних заходів щодо відновлення водопостачання споживачам питної води села Орлівщина та селища Меліоративне (близько 6000 споживачів),
2. притягнути до відповідальності осіб, винних в припиненні водопостачання в село Орлівщина та селище Меліоративне
3. притягнути до відповідальності службових осіб місцевих виконавчих органів влади, через злочинну бездіяльність яких тривалий час не вирішувалось питання відновлення водопостачання в село Орлівщина та селище Меліоративне , через що зростає соціальне напруження та падає довіра до державних інститутів влади, втрачається авторітет державних органів виконавчої влади.

Напишіть свій відгук