В Піщанській ОТГ забули створити адміністративну комісію

1
1856

Адміністративні комісії – це не тільки основні колегіальні органи, уповноважені розглядати справи про адміністративні правопорушення, але й органи, покликані виховувати громадян у дусі точного і неухильного дотримання законів, сумлінного відношення до державного і громадського обов’язку, поваги до прав, честі і гідності громадян, а також попереджати правопорушення.

В селах Піщанської громади тривають правопорушення, пов’язані здебільше з порушенням правил та норм благоустрою в населених пунктах. Але виконком, який складається з 18 осіб, не спромігся навіть запланувати це питання на найближчі засідання.

Новостворена Піщанська ОТГ створила “важливі” комісії – Земельну, бюджетну. Адмінкомісію до цього часу так і не створила.

Відповідальність за створення адміністративних комісій покладена на виконком, який готує та виносить це питання на розгляд сесії. Але наступний виконком буде розглядати “сказ лисиць”, а створення цього важливого виконавчого органу не на часі. Але коли до сільради надійде перший адмінпротокол, розглядати його буде нікому. Можна відкривати кримінальну справу про службову недбалість.

Святкують Івана Купала, День Рибака, обговорюють сказ лисиць та займаються іншими “важливими справами”…Досвідчених людей декілька годин обирали, узгоджували, голосували та переголосовували до виконкому. Є досвідчений секретар. Є досвідчений керуючий справами. Ось вам “досвічені люди” в дії…

Варто сказати, що адміністративна ніколи нормально і не працювала в Піщанській сільраді. Вона була суто формальна. Бо тут немає можливості отримувати “вигоду”, варто просто працювати і робити непопулярні дії – проводити роз’яснювальну роботу, виносити попередження або притягати недобросовісних односельців до відповідальності. Але набагато простіше роздавати матеріальну допомогу з коштів, які ви не заробили, здійснюючи таким чином прихований підкуп виборців.

Тому що притягати до відповідальності правопорушників – то бути поганим. А роздавати матеріальну допомогу – це бути хорошим. Чому про колишнього голову кажуть – “він нікому нічого поганого не зробив”? Тому що роздавав подачки і нікого не наказував. Безкарність призводить до наслідків: розвалене село у стихійних сміттєзвалищах та смороді – це не погано. Це не голова. Це просто “люди такі”.

А неприємні обов’язки, покладені на адмінкомісії, влада залишила на усіляких “горобців”,яким не байдуже, які за власний рахунок роздавали листівки, попередження, ставили білборди з соціальною рекламою і подекуди вступали в конфлікт з правопорушниками. Тому зараз Мазниця – поміркований. А Горобець – “сільський божевільний”, який ніяк нас не залишить у спокої…

1 коментар

  1. у селищі Меліоративному відбулося вбивство 10 безпритульних цуценят місячного віку. розтрляли із зброї( якої, не маю досвіду). хотілося б почути коментарі з цього приводу.

Напишіть свій відгук