В Піщанській ОТГ створена інспекція по праці

0
2157

Одним з перших кроків нового керівництва Піщанської ОТГ стало створення “інспекції по праці”.

Формально цей орган повинен наглядати за дотриманням роботодавцями Трудового кодексу. Але фактично – це каральний орган, покликаний залякувати, шантажувати підприємців та збивати хабарі.

Плани “Команди розвитку та реформ” були прямо протилежними (про це я написав в 2017-му, коли вперше почув про цю “новацію”). А саме – покращення бізнес клімату, сприяння новим підприємствам та підвищення їх зацікавленості в перереєстрації в нашій громаді та сплаті тут податків. Адже головна проблема зараз не в порушенні прав найманих працівників, а у відсутності робочих місць взагалі!

“Інспектором по праці” в Піщанській ОТГ став наближений до колишнього голови Піщанки Миколи Мазниці мешканець Знаменівки Олексій Ільчук, який судимий за “крадіжку та вимагання” з вироком суду “позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років без конфіскації майна, з іспитовим строком 1 (один) рік.

Поздоровляємо громаду с черговим цінним кадровим набутком.

Не важко здогадатися, що наслідками роботи інспекції по праці з черговим “досвідченим кадром” стане ще більший відтік та перереєстрація підприємств в інші місця…

Правозахисник Орлівщини Олексій Прокопенко прокоментував цю подію так:

“Прикро, що новостворена громада, на яку було так багато сподівань на покращення життя людей та створення умов для ведення бізнесу, наймає на роботу дрібних кишенькових крадіїв та шахраїв. Тому за два місяці “роботи” апарату сільради прозвітували лише про боротьбу з бур’янами та котами, лисицями та собаками.

Апогеєм такої “праці” стає боротьба з бізнесом і підприємцями. Щоб позбавитись від ганебного тиску наших горе-інспекторів по праці, бізнес просто перереєструє свою юридичну особу в іншому населеному пункті, а підприємці просто закриються і завтра прийдуть в сільраду просити допомогу по безробіттю.

“Кошмарити” бізнес просто, а створювати умови для бізнесу та інвестицій – набагато складніше. В Піщанській громаді створено лише три (!!) нових робочих місця – два зама сільського голови та інспектор з праці. Ось і висновок напрошується – заробляти в громаді нікому, будуть тільки трусити кишені. Ми вже проходили це, коли народ обрав президентом досвідченого двічі судимого крадія. Якщо функціонери сільради будуть створювати лише інспекторів з “продразверстки” як в 20-ті роки та віднімати останнє, то народ повстане і зробить з вами те, що ви робите з оскаженілими лисицями, собаками та котами.”

Напишіть свій відгук