Про це повідомив член “Команди розвитку та реформ”, правозахисник Орлівщини Олексій Прокопенко.

А саме, 19 червня 2018 року слідчим слідчого відділу Новомосковського відділу поліції головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення за №12018040350001145 за ознакою правопорушення статті 351 Кримінального кодексу України невиконання Головою Піщанської сільської ради Лисичкіним Д.А. законних вимог депутата місцевої ради.

Відповідно Ухвали Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 04 червня 2018 року у кримінальній справі № 183/3111/18 (№ 1-кс/183/561/18) суддя Лила В.М. зобовʼязав слідчого слідчого відділу Новомосковського відділу поліції головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, викладене в повідомленні про кримінальне правопорушення зареєстрованого 27 травня 2018 р. в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Новомосковського відділу поліції головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області за № 12228.

Судом встановлено , що 24 травня 2018 року о 16.00 годині у Будинку культури с.Піщанка було відкрито першу сесію Піщанської сільської ради. Головою Піщанської сільської виборчої комісії було відкрито першу сесію та проголошено результати виборів сільського голови та депутатів Піщанської сільської ради, що відбулися 29.04.2018р., після проголошення та підписання присяги новообраним головою право головування на сесії перейшло голові Піщанської сільської ради. ОСОБА_2 Відповідно ч.2 ст.46 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» з моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання та новообраного сільського голови відповідно до ст. 42 цього Закону головує на пленарних засіданнях ради першої сесії новообраний голова. Відповідно п.8 ч. 4 ст. 42 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський голова головує на пленарних засіданнях ради. Але сільський голова в порушення закону передав право головувати на першій сесії сільської ради ОСОБА_3 Депутат ОСОБА_4 користуючись правами наданими ст.ст.11, 15 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» вимагав усунути порушення законності і встановити правовий порядок, але ОСОБА_3 продовжив протиправні дії та одноосібне ведення пленарного засідання ради. Голова Піщанської сільської ради ОСОБА_2, проявив публічну неповагу до депутата сільської ради ОСОБА_4, тим самим порушуючи етику депутата місцевої ради та Присягу посадової особи місцевого самоврядування , не виконав законної вимоги депутата щодо припинення порушення статтей 42 та 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в України» та відновлення ведення сесії сільської ради сільським головою. Такі дії Голови Піщанської сільської ради ОСОБА_2, як службової особи, мають ознаки статті 351 КК України, а саме, невиконання службовою особою законних вимог депутата місцевої ради.

Нагадаємо, що активісти “Команди розвитку та реформ” по результатам 1-ї установчої сесії Піщанської ОТГ повідомили про чисельні порушення закону.

В наслідок порушень на виборах в Піщанську ОТГ Дніпропетровської області активістами громадського об’єднання  відкрито 7 кримінальних справ.

“Можна припустити, що під керівництвом “досвідченого” Миколи Павловича “наймолодший голова” незабаром отримає ще декілька кримінальних справ, а потім піде з посади, або у в’язницю.”, – зазначив Вячеслав Горобець, керівник Піщанського осередку “Команди розвитку та реформ”.

Напишіть свій відгук