Прийняття рішень без висновку постійних комісій, без громадського обговорення та оприлюднення у відповідності до закону – це нові стандарти місцевого самоврядування Піщанської ОТГ під керівництвом Дмитра Лисичкина та Миколи Мазниці.

А між іншим, вам, як ніколи, треба цікавитись тим, що будуть приймати депутати найближчим часом. Особливо тому, що ті гроші, цукор та лопати, які отримали мешканці в якості хабара на виборах, будуть сплачені з їх же кишень – податки планують суттєво підвищити, бо інших ідей поповнення бюджету у “нової” влади немає…

Сьогодні комісія мала на меті розглянути проекти документів, що будуть розглядатися на 2-й сесії Піщанської сільської ради завтра 26 червня, в тому числі:

1. Про розгляд проекту Регламенту Піщанської сільської ради
2. Про розгляд проекту рішення Піщанської сільської ради «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Піщанської сільської ради на 2019 рік», в тому числі проектів додатків до рішення
– проект додатку 1 «Ставки земельного податку»
– проект додатку 2 «Пільги із сплати земельного податку для фізичних і юридичних осіб»
– проект додатку 3 «Ставки податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки»
– проект додатку 4 Положення «Про транспортний податок на території Піщанської сільської ради»,
– проект додатку 5 Положення «Про туристичний збір на території Піщанської сільської ради»
3. Про розгляд проекту Положення про помічника депутата Піщанської сільської ради
4. Різне

Як повідомив голова комісії, депутат Піщанської сільської ради Ігор Гуртовий, сільська рада не забезпечила проведення засідання депутатської комісії :
– не повідомила інших членів комісії про місце та час проведення засідання;
– не надала проектів документів, що підлягали розгляду, та аналізу їх регуляторного впливу;
– не забезпечила явку на засідання осіб, відповідальних за підготовку регуляторних актів.

Дані питання дуже важливі для Піщанської обʼєднаної територіальної громади.

Регламент сільської ради повинен бути затверджений не пізніше другої сесії, встановлює порядок роботи сільської ради та прийняття нею рішень.

Сплата місцевих податків (земельний податок та податок на нерухоме майно не повʼязане з земельною ділянкою) є обовʼязком саме мешканців села – власників майна. Від розміру таких податків залежить чи не викличе соціального напруження надмірне підвищення податку, чи не відштовхне таке підвищення податку від нас підприємців та великий бізнес, що наповнюють наш бюджет.

Деякі податки в 2019 році виконкомом сільради заплановано підвищити в кілька разіВ

Плата на землю може зрости з 100-300 гривень до 400-1000 гривень на рік, а податок на нерухоме майно для громадян з 500-800 гривень до 3000-5000 гривень на рік.

Для участі в засіданні депутатської комісії прибули громадські активісти з метою добитися від місцевої влади обґрунтування можливого підвищення податків. Але керівники Піщанської сільської ради не вважають за важливе громадську думку та зневажають принцип соціальної справедливості при встановленні та стягненні податків.

Напишіть свій відгук