Вадим Нестеренко продовжує саботаж децентралізації в районі

0
1729

Наразі наші сусіди з військових містечок Черкаського та Гвардійського зіткнулись з протидією відомого агроолігарха Новомосковського району та депутата від БПП Вадима Нестеренко, який тепер блокує створення Черкаської ОТГ. Майже рік Піщанська громада боролася за створення ОТГ і тільки завдяки скоординованим діям активістів та тиску преси та громадськості вдалося подолати спротив аграрного мільярдера.

Вадим Нестеренко неодноразово висловлювався проти децентралізації та вже тривалий час намагається сконцентрувати владу над районом у великій громаді з центром в місті Новомосковськ.

Сьогодні поплічники з підконтрольних йому підприємств закидують судовими позовами Гвардійське та Черкаське. І хоча у зв’язку з резонансністю подібних справ суди вже відмовляються приймати незаконні рішення, тим не менше, з невідомих причин ЦВК відмовилась призначити вибори у Черкаській ОТГ, попри позитивний висновок Обладміністрації, який ці громади отримали навіть раніше за Піщанську (скріншоти).

Затягування часу з об’єднанням Черкаського та Гвардійського дозволить районній владі (яка переважно складається з людей, підконтрольних Нестеренко) ще деякий час дерибанити чималий бюджет цих населених пунктів, який наразі складає близько 100 мільйонів гривень.

Наближаються президентські вибори. І сьогодні ми бачимо, що БПП докладає неабияких зусиль для просування реформ та формування позитивного іміджу в суспільстві. Чи не час Блоку Петра Порошенка та особисто Петру Порошенко приборкати жадібного місцевого князька, який користується президентською політичною силою на користь власних інтересів та паплюжить і без того невисокі рейтинги гаранта?

Напишіть свій відгук